00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

טהדיג סאן - אורז פרסי עם תפוחי אדמה

מנה מעולה לאירוח ולחגים

 

מה מכינים:

2 כוסות אורז פרסי

כף מלח בישול

 

2-3 תפוחי אדמה

כוס שמן קנולה

 

תערובת התיבול 

     כפית מלח שולחן

     חצי כפית כמון

     2/3 כפית כורכום  

     רבע כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1) שוטפים היטב את האורז עד שאין עמילן 

2) מרתיחים את האורז בסיר עם מים ( 3 ס"מ מעל האורז לפחות) + כף מלח

4) לאחר הרתיחה ממתינים 2 דקות ואז מכבים את האש , מסננים את האורז ושוטיפים אותו קלות.

5) בנתיים קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות של חצי סנטימטר,

6) מחממים במחבת חצי כוס שמן , מוסיפים את  תערובת התבלינים מטגנים כדקה ומכבים את האש

7) מעבירים את השמן והתבלינים לכלי בצד ומוסיפים לו בזהירות כוס מים.

8) הסיר אמור להיות עם שאריות מתערובת התבלינים... שופכים כשליש כוס שמן ומחממים

9) מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית כל הסיר ( זה ה"טהדיג ")

10) מטגנים כ-2 דקות, שופכים מעל את האורז ומהדקים

11) באמצעות החלק האחורי של כף עץ יוצרים כ-4 5 ארובות באורז ע"י נעיצה וסיבוב קל.

12) שופכים את השמן המתובל על האורז בצורה פחות או יותר אחידה

13) מכסים במכסה עטוף במגבת , מבשלים על אש קטנה שעה ו-10 דקות.

14) מכבים את האש וממתינים עוד 10 דקות 

15) אפשר להפוך את האורז על צלחת להגשה יפה, אבל לא חובה.

         הרי עדיף להחביא את ה"טהדיג" משאר הסועדים, לא?  :-)

 

בתאבון.....................

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת