88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מסעדת לארא בירושלים

 

רשומת המשך לסיור בלוגרים וכתבים בירושלים שאורגן  על ידי חברת מרום תקשורת וחברתנו האהובה אריאלה פיקסלר אלון.   גם כאן אני מצטערת שאריאלה לא היתה אתנו בסיור.

עברנו יום גדוש ומלא, מקסים וחווייתי, היינו קבוצת בלוגרים וכתבים ונחשפנו למקומות שלא הכרנו בירושלים. כמובן לאחר הסיור, נהיינו רעבים ולאן הולכים? למסעדת לארא, לארוחת צהרים.

מסעדת לארא ממוקמת במרכז העיר ירושלים, ברחוב בן שטח 4 שהפך כיום למידרחוב. כשאני מעלה את הרשומה, בלוטות הטעם שלי עובדות שעות נוספות, האוכל שם פשוט היה טעיםםם.

המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות ירושלים, בשר ועוף למהדרין.

השף ליאור חפצדי, המוכר מ'ארקדיה', 'קנלה' ומסעדת 'RESTORENTE DE VITORIO' עטורת כוכבי המישלן האיטלקית, מפליא בסגנון קולינרי ישראלי המשלב בסגנונו המיוחד השפעות מכל העולם (הועתק מגרופון).

לארא היא מסעדת ביסטרו ירושלמית בעלת עיצוב אותנטי ואווירה חמימה המשולבים עם ניחוחות וטעמים ירושלמיים מוכרים שעברו את פרשנותו היצירתית של השף חפצדי והפכו לחגיגה של טעמים מופלאים ומיוחדים.
במקום תוכלו לטעום ריזוטו ורביולי בעבודת יד, דגים המעושנים במקום, תבשיל טלה עם ירקות שורש ומרווה, ואפילו קציצות סבתא בתוספת תבשיל מיוחד של תרד, תפו"א וחומוס. בנוסף, אפשר להינות מהקינוחים המשובחים במיוחד ומתפריט יינות מרגש (הועתק מגרופון). 

אז מה אכלנו? 

במנות הראשונות:

סלט שוק- שרי, צ'ילי טרי, צנוניות, זייתי טאסוס, לימון בכבישה ביתית, עשבי תיבול וקרוטונים

סלט אנדיב - עלי אנדיב עם  טרטר פירות, חומץ בלסמי ורכז רימונים   

הייתם מאמינים שאני אוכל סשימי דג ים? כן אז לא רק שאכלתי, גם היה לי טעים, הוא הוגש לנו עם תאנים מקורמלות, צ'ילי טרי, קולפניית מלפפון וויניגרט דבש ולימון  - אתם לא מבינים כמה שזה טעים

והייתם מאמינים שאני אוכל קרפצ'יו סלמון? אז גם כאן זה קרה וגם כאן המנה היתה לי טעימה מאוד, היא הוגשה לנו עם צנוניות, שאלוט, שמן זית, לימון וואסאבי ווויניגרט סויה - מרוב שהיתה טעימה, בקשנו תוספת

סרדינים צרובים בשמן זית כתית בליווי סלט רוקט ,לימונים בכבישה ביתית וסלסה של עגבניות   

ריזוטו פסטו כמו ברומא עם עגבניות מיובשות - לי זה לא היה טעים

חציל בלאדי שרוף עם קרם טופו, טחינה גולמית, צנוברים, זרעי עגבניה ושמן ארגן ממרוקו 

החצילים עם הלחם הטעים הזה - מעדן

מנות עיקריות

נתח אנטריקוט עם עגבניות צלויות, שאלוטים מושחמים, רוטב דמי ובלסמי מצומצם - טעמתי רק מהקצה של הנתח, כי אני אוהבת את הנתח עשוי היטב (וויל דאן well done אבל עדיין עסיסי) אבל זה רק אני, השאר נהנו מהנתח

כבדי עוף עם אפרסקים ושאלוטים מקורמלים בסילאן, מוגש עם פירה תפוחי אדמה   

מניפת חזה ברווז עם אנדיב מזוגג ברוטב תפוזים ודבש, מוגש עם פירה תפוחי אדמה  

והקינוחים - פרווה - איך אפשר להתעלם מהטעם והיופי

ותראו מי אכל כאן, מסתבר שליאור מוזמן לעיתים קרובות לבית ראש הממשלה להכין אוכל לאורחים חשובים, גם כשהגענו למסעדה, הוא נקרא לבית ראש הממשלה והגיע למסעדה לאחר מכן - אז רק תבינו באיזה רמה מדובר

התפריט של לארא - מומלץ מאוד

מנות ראשונות

סלט שוק- שרי, צ'ילי טרי, צנוניות, זייתי טאסוס, לימון בכבישה ביתית, עשבי תיבול וקרוטונים

סלט אנדיב- עלי אנדיב עם  טרטר פירות, חומץ בלסמי ורכז רימונים

סשימי דג ים עם תאנים מקורמלות, צ'ילי טרי, קולפניית מלפפון וויניגרט דבש ולימון

קרפצ'יו סלמון-  צנוניות, שאלוט, שמן זית, לימון וואסאבי ווויניגרט סויה

קרפצ'יו פילה בקר- פטריות צלויות, שאלוטים מקורמלים וחלמון של שליו

סרדינים צרובים בשמן זית כתית בליווי סלט רוקט ,לימונים בכבישה ביתית וסלסה של עגבניות

ריזוטו פסטו כמו ברומא עם עגבניות מיובשות

שקדי עגל- מוקפצים עם שרי צלוי, שום קונפי, עלי מנגולד ומסבחה ישראלית

רביולו טלה נימוח עם ברנואזים של ירקות שורש וציר יין אדום

עלי גפן של אמירה- מוגשים על צזיקי, נענע ואגוזי מלך, סלט עגבניות ופלפל חריף

הסביח של לארא- חציל מטוגן, פלפל חריף, ביצה קשה, קורנישונים, טחינה לבנה ואריסה שעושים פה

חציל בלאדי שרוף עם קרם טופו, טחינה גולמית, צנוברים, זרעי עגבניה ושמן ארגן ממרוקו

קבבוני טלה עם סלט לחם ועשבי תיבול, מוגש עם טחינה לבנה

מנות עיקריות

פילה סלמון צרוב- מוגש עם קרם פלפלים, סלט עשבים ואספרגוסים  

פילה דג ים מוגש עם קרם אפונה ונענע, ירקות שורש ורוטב שמן זית  

חריימה- תבשיל דגים מרוקאני פיקנטי  

נתח קצבים מוגש עם פורטבלו צלויה, מח עצם ורוטב פלפלת  

נתח אנטריקוט עם עגבניות צלויות, שאלוטים מושחמים, רוטב דמי ובלסמי מצומצם 

פילה בקר מוגש עם אספרגוסים, פירה תפוחי אדמה ורוטב יין עשיר  

צלע עגל מוגשת עם מה שבא לשף  

פרגיות צלויות עם תפוח אדמה מדורה פרוס, שום קונפי ורוטב חרדל ודבש  

חזה עוף- מוגש עם סלט חם של קינואה, חמוציות, בצל מטוגן ופטרוזיליה      

כבדי עוף עם אפרסקים ושאלוטים מקורמלים בסילאן, מוגש עם פירה תפוחי אדמה 

מניפת חזה ברווז עם אנדיב מזוגג ברוטב תפוזים ודבש, מוגש עם פירה תפוחי אדמה  

ניוקי פטריות יער- פטריות יער צרובות עם קרם שום ושמן כמהין לבנות  

 

 תודה למרום תקשורת על הסיור המהנה ותודה לליאור על האוכל הטעים 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת