66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קוגל ירושלמי

קוגל ירושלמי

קוגל ירושלמי

אתם רק חושבים שקשה להכינו אבל שלב אחרי שלב בתמונות תראו שאכן לא קשה להכינו.מה שצריך סבלנות. וזהירות בהכנת הקרמל שלא ישרף כי אם נשרף הקוגל יוצא מריר.וגם אני לא שמה טונות של שמן. אני מכינה במגשיות חד פעמי. כך שאם אחד הילדים רוצה יש בשלוף מהמקפיא. אפשר גם להכינו בסיר קובנה יוצא מדהים .אוכלים אותו בשבת בבוקר עם מלפפון חמוץ ונהנים...

הסוכר במחבת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הסוכר מתחיל את תהליך הקרמל (לא להבהל מגושים הם נמסים)

 

 

 

 

 

 

 

 הנה הקרמל מוכן ללא גושים ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מוזגים את הקרמל לאיטריות ובוחשים במהירות.

 

 

 

 

 

הכל מעורבב היטב. לא לדאוג לצבע תקבלו את הצבע השחום באפיה

 

 

 

 

 

 

 

 

נשלח לתנור לשעה של אפייה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך להכנת הקוגל ללא טונות שמן אבל עם טון סוכר:P

1 חבילת איטריות דקיקות של אוסם .או חבילת איטריות ביצים.

מים לפי הוראות היצרן שעל השקית

כף מלח.

ההכנה:

לבשל את האיטריות במי מלח לפי הוראות היצרן 

לסנן את האיטריות

להעביר את האיטריות החמות לקערה ולכסות עד שהקרמל מוכן.

לא לשטוף את האיטריות אחרי הבישול חייבות שיהיו חמות 

ולא לשפוך את המים שבישלנו בהם את האיטריות. אלא לצנן אותם לשים בצד.

הקרמל :

בזמן שהאיטריות מתבשלות וקצת ליפני  להכין את הקרמל (האיטריות מתבשלות מהר כך שאפשר להכין את הקרמל קצת לפני בישול האיטריות או במקביל.

לזכור כאן לכבות פלפונים לא לענות לטלפון (מי שירצה אותנו ישיג גם כמה דקות אחרי. בהכנת הקרמל חשוב מאוד כל שניה.

כוס סוכר חום

רבע כוס סוכר לבן

מי שרוצה יכול להוסיף 2-3 כפות שמן (אני לא שמה שמן.)

לשים את הסוכר רצוי במחבת טפלון.

להדליק להבה בינונית נמוכה לשים את הסוכר תוך כדי עירבוב מתמיד עד שכל הגושים נמסים והקרמל מקבל צבע קוניאק מדהים. לא לשכוח לערבב כל הזמן .ולא לשרוף את הקרמל. והעיקר סבלנותתתתת עד שגושי הסוכר נמסים..

ברגע שהקרמל מוכן מוזגים אותו מיד לאיטריות החמות ומערבבים ומערבבים עד שכל הסוכר נמס בתוך האיטריות.

לא להבהל אם נשארים כמה גושים של סוכר חומים באיטריות הם נמסים באפיה.

לצנן את האיטריות עם הקרמל צינון מוחלט.

להכנת הקוגל אחרי קירור האיטריות

מה צריך:

רבע כוס שמן 

4 ביצים  טרופות קל  במקצף ידני

כוס ורבע סוכר אפשר חצי חום חצי לבן .ואפשר רק חום. ושוב לא להבהל מכמות הסוכר כי הקרמל  לא מתוק.ולא ממתיק הוא רק צבע.

כפית פלפל שחור לבחירה לפי הטעם.

כפית שטוחה מלח או לפי הטעם

ו2 כוסות מהמים שבושלו בהם האיטריות. חייבים שיהיו קרים.

אופן ההכנה אחרי צינון האיטריות:

לערבב את הביצים הטרופות .

להוסיף את הסוכר , השמן.פלפל שחור, מלח והמים.

לערבב היטב לתערובת אחידה. 

לתת טעימה עם קצה הלשון לראות אם התיבול לטעמכם.אם לא תוסיפו מה שחסר.

לשמן 3-4 תבניות אינגליש קייק בשמן גם את דפנות המגש

לשים את האיטריות עד שלושת רבעי מגובה המגש.

להדליק תנור ל175 מעלות 

לכסות בקלילות את המגשים בנייר כסף. לאפות שעה .לבדוק אם הצבע שחום יפה לכבות את התנור. ואם לו תוסיפו עוד כמה דקות אפיה עד שיזהיב

מי שרוצה לאפות בסיר הקובנה מוזמן:

לשמן את הסיר לשים את תערובת האיטריות לכסות במכסה ולאפות.

אם רוצים לחמם לשבת על הפלטה חצי שעה לפני הסעודה מכוסה כמובן וזה מספיק.

מה נשאר לעשות? פורסים לפרוסות .ומגישים עם מלפפון חמוץ או חמוצים אחרים. בתמונה לפת וסלק מוחמצים בבית.

בהצלחה

שלכם מכל ה

 

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת