00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

כרוב גזר ושומשום קלוי


את המתכון זה העלתי לראשונה לרשת בשנת 2009 באתר השיתופי מבשלים ושם הוא קצר שבחים רבים!

זהו אחד המתכונים שיש לי פינה חמה בלב אליהם כי הוא מלווה אותי המון שנים, במשפחה אפילו קוראים לסלט הזה "סלט עידו"...:P

מה שעושה את הסלט הזה מיוחד זה השומשום הקלוי אז אל תוותרו עליו....

מצרכים:

חצי כרוב

2-3 כפות מלח גס - לריכוך הכרוב

3 גזרים גדולים מגורדים

חצי כוס שומשום

2 כפות גדושות מיונז

2 כפות סויה

3 כפות חומץ

3 כפיות סוכר

2 כפות שמן זית

קורט מלח (לא יותר)

אופן ההכנה:

חותכים את חצי הכרוב לחצי ברוחבו ולפרוסות דקות, מוציאים את כל "הנימים" העבים והשורשים ומניחים את הכל במסננת.

בכדי לרכך את הכרוב שופכים למסננת את המלח גס, מערבבים ומחכים כחצי שעה, בנתיים מגרדים את הגזר וקולים את השומשום.

את השומשום קולים על מחבת יבשה באש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שצבעו הופך לחום בהיר.

לאחר שהכרוב התרכך שוטפים אותו במים ומסננים טוב טוב מנוזלים, מוסיפים את הגזר ומערבבים.

מוסיפים את הרוטב  והשומשום ומערבבים ומוכן!!

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת