11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

קאפקייקס וניל במילוי גנאש שוקולד וציפוי קרם פטל

זה ממש לא סוד שאני מתה  על קאפקייקס! :P
הצורה היפה שלהן, הציפוי הטעים והאסטטיקה שיש בכל עוגה שכזו תמיד משמחים אותי מחדש וגורמים לי לחזור ולהכין את העוגות האישיות הללו שוב ושוב..
סיבה נוספת לאהבתי הגדולה אליהן היא שמי שטועם מהן מקבל תשומת לב מלאה עם עוגה אישית שלמה ולא סתם עוד חתיכה מעוגה ...
ומאחר ונשאר לי פטל מהפוסט הקודם של עוגת גבינה ניו יורקית עם פטל ופיסטוקים http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2366210
החלטתי להכין קאפקייקס וניל עם מילוי גנאש שוקולד וציפוי טעים המבוסס על אינסטנט פודינג וניל ופטל.
לכל הסולדים מצבעי מאכל הציפוי יוצא בצבע ורוד עדין ויפה (מהפטל) ואין צורך כלל להשתמש בצבעי מאכל!

מרכיבים: (ל-16 קאפקייקס)
3 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
200 מ"ל שמנת מתוקה או חמוצה
כוס קמח תופח מנופה
כוס סוכר
חצי כוס שמן
למילוי-
150 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי-
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
כוס חלב
חבילת אינסטנט פודינג וניל
150 גרם פטל קפוא או טרי (אני השתמשתי בקפוא)
רבע כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
לקישוט- (לא חובה)
קליק
ביגלה מצופה בשוקולד לבן

אופן הכנה:
-מערבבים במיקסר עם וו הקצפה את הביצים, סוכר הוניל והסוכר.

-מוסיפים את השמן והשמנת המתוקה.

-מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים מספר שניות נוספות רק עד שהעיסה מתאחדת-שימו לב לא לערבב יותר מדי. (ניתן לבצע את הערבובים האחרונים בעזרת מרית)

-מעבירים את התערובת לתבנית קאפקייקס. (אני השתמשתי בתבנית חד פעמית סופר נוחה! לא צריך לשמן אותה כלל ולאחר האפייה פשוט שלפתי את המנג'טים מהתבנית)

-אופים 25-35 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. (או עד שקאפקייקס בצבע זהוב וקיסם שננעץ בהן יוצא יבש)

-מצננים את הקאפקייקס בטמפרטורת החדר מספר דקות ובינתיים מכינים את גנאש השוקולד-ממיסים דקה וחצי במיקרוגל שוקולד עם שמנת מתוקה ומערבבים לעיסה חלקה.

-מחוררים כל קאפקייקס באמצעות חולץ ליבה של תפוח או באמצעות כפית קטנה-שימו לב לא לנעוץ אותם עמוק מדי. (אנחנו לא רוצים להגיע לתחתית הקאפקייקס)

-ממלאים את החורים בגנאש השוקולד באמצעות כפית-לא חייבים לדייק ולא קורה כלום עם השוקולד גולש קצת מעבר לחור (אנחנו ממילא מתכוונים לצפות את הכל בקרם הפטל שלנו)

-עוברים להכנת קרם הפטל-במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את הפטל עם הסוכר ומיץ הלימון לקבלת תערובת אחידה ומעט נולית. (שמרו בצד קצת פטל לקישוט) 



-מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את השמנת המתוקה, החלב ואינסטנט הפודינג עד לקבלת קרם יציב ואחיד.

-מוסיפים את הפטל וממשיכים להקציף מספר שניות נוספות עד שכל התערובת נצבעת בצבע ורוד בהיר משגע.



-מעבירים לשק זילוף (אני השתמשתי בפיה עגולה) ומזלפים בנדיבות בצורה מעגלית מעל הקאפקייקס.

-מקשטים עם פטל, קליק וביגלה ושומרים בקירור.

-מבט מבפנים...

-ועוד אחת...

-אחרונה בהחלט!

ולפני סיום רציתי להראות לכם את העוגה המדהימה שהכינה חלי פרי שקבלה את ההשראה מהפוסט הקודם שלי של עוגת גבינה ניו-יורקית עם פטל ופיסטוקים
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2366210
חלי הכינה את העוגה עם גבינות רזות יותר-גבינת סימפוניה 5% שומן במקום גבינת הנפוליאון 30% שומן ועם יוגורט 1.5% שומן במקום השמנת החמוצה-9% שומן.
במקום עוגיות הלוטוס היא השתמשה בביסקוויטים של פתי-בר בטעם שוקולד...
יצא לה פשוט מקסים... כל הכבוד!
 


נתראה בקרוב ושיהיה שבוע מעולה!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת