66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קיש בצל וקיש פטריות

קיש בצל וקיש פטריות

קיש בצל וקיש פטריות

שני קישים נפלאים שהכנתי מאותו בצק בצק עם טחינה .מי שטעם אמר שהקישים יצאו נפלא.כמות הבצק גדולה ומספיקה  לקיש בתבנית קוטר 28 ותבנית קוטר 24. אז יצא לנו שתי ציפורים "ביריה " אחת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך :

להכנת הבצק:

400 גרם קמח

2 ביצים

כפית מלח

כפית סוכר

שלושת רבעי כוס טחינה גולמית

מים  קרים לפי הצורך

להכנת הבצק :

לשים את הקמח בקערת המיקסר עם וו הגיטרה ,ליצור גומה ולשים את כל החומרים להוסיף מעט מים. 

ללוש בצק פרורים אם חסר נוזלים להוסיף עוד מעט מים. להפסיק את הלישה במיקסר וללוש בידיים עד שהבצק מתאחד. 

קיבלנו בצק במצב רך אך לא רך מידי . לעטוף בנילון ולשלוח למקרר לשעה לפחות.

למילוי :

שאותו אני מחלקת לשניים 

1 למילוי קיש הבצל 

2 למילוי קיש פטריות בגודל של התבניות שציינתי למעלה.

מצרכים

חבילת בצל ירוק לבן והירוק קצוצים דק.

מיכל וחצי של שמנת לבישול 10% או 15%

400 גרם גבינה רכה 5%

100 גרם גבינה  צהובה מגורדת

4 ביצים טרופות

חופן פיטרוזיליה קצוצה.

חבילת גבינת חמד 5% שומן מגוררת                                                    

פלפל שחור

מלח

קורט אגוז מוסקט

בנפרד לקיש פטריות 1 קופסא פטריות טריות.

אופן הכנת המילוי:

לערבב את כל החומרים (מלבד הפטריות.)

אחרי שנתנו מנוחה לבצק.

לחלק אותו לשניים (לפי גודל המגשים)

לרדד  לעיגול ולהניח על המגש כולל הדפנות.

כך גם את המגש השני.

לחמם תנור ל180 מעלות

להניח נייר כסף על המגש ועליו לשים אורז או שעועית כמשקולת.

לאפות את הבצק רבע שעה .

להוציא מהתנור ולהסיר את נייר הכסך.

ליצוק את חלק  מהמילוי על הבצק  שבתבנית אחת להחזיר לתנור לאפיה של עוד כ30-35-דקות או עד שהמילוי מקבל צבע זהוב.

את החלק השני של המילוי מוסיפים לו פיטריות טריות קצוצות .להשאיר כמה פטריות פרוסות לקישוט.

גם את הקיש השני לאפות רבע שעה עם נייר כסף ואורז עלו. להוציא מהתנור.

ולערבב  את הפטריות עם המילוי שנשאר ליצוק את המילוי  על הבצק ולקשט בפטריות הפרוסות.

לאפות 30-35 דקות אועד שהמילוי מזהיב.

סיימנו

מה נשאר?

לפרוס .לשטוף אשכול ענבים קרים לשים בצלחת נאה ולאכול עם פרוסות הקיש. וואוו  :(

כמה שזה טעיםםםם.גבינה מלוחה וענבים או אבטיח ;)

תנסו ...

בהצלחה 

שלכם מכל ה 

טובה

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת