00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

חצילים וקישואים ממולאים בשר ברוטב אדום - מתאים לאירוח

 

פתאום שבא משהו מעט שונה ואחר לארוחת השבת, חשבתי לעצמי חצילים וקישואים שוכבים להם שם במקרר..

איך אפשר לחבר בין השתיים וליצור משהו טעים ..... 

המתכון לא מסובך ומתאים לכל אחד, הטעם מדהים , והאירוח יוצא מושלם..

כל אחד יכול לשנות תיבול לפי טעמו האישי אך הינה לכם הרעיון המרכזי..

כל שלב צולם והוסבר על מנת להקל עליכם.

אז לדרך עבודה נעימה וטעימה  ... ובתאבון (המתכון בסוף!!)


 

שלב 1- חותכים את החצילים לסנדוויץ , ואת הקישוא (עגול) ומרוקנים את תוכן - מכינים סירה

 

שלב 2-  מכינים מילוי מבשר מתובל - וממלאים את החציל והקישוא  - את החציל ממלאים באמצע

 

שלב 3-  מטגנים בשמן (אין צורך בשמן עמוק) טיגון קל את החציל/הקישוא בקמח וביצה

 

שלב 4 -  מניחים בתבנית גדולה בצורה מסודרת את הקישואים והחצילים

 

שלב 5-  מכינים רוטב אדום בסיר ומפזרים על הקישוא/חציל ממולא ולתנור


המתכון 

המצרכים לשלב המילוי:

2 חצילים פרוסים לעיגולים - חיתוך סנדוויץ (לא עד הסוף)

3 קישואים עגולים - חתוכים לחצי - ומרוקנים את התוכן (כמו בתמונה)

ביצה  

קמח


מילוי בשר :

700 גרם בשר טחון

תבלין לקציצות - לפי הטעם  אפשר בהרט או ארבע עונות

פירורי לחם 2 כפות

ביצה 1

פפריקה אדומה - 1 כף 

אבקת מרק עוף או מלח לפי טעמו של כל אחד

פלפל שחור מעט

אני הכנתי בשר נטו בגלל הילדים - אבל מומלץ להוסיף כוסברה קצוצה , בצל קצוץ , פטרוזליה (משפר טעם פלאים)


הכנת רוטב העגבניות:

מעט שמן לטיגון 

1 כוס מים  200 מל

שום 7 שיניים קצוץ דק דק

2 קופסאות מוכנות של עגבניות מרוסקות של  "יכין" מתובלות בטעם פסטה -   אפשרי מי שרוצה להכין רסק מעגבניות טריות

1/2 קופסא של רסק עגבניות 

פפריקה אדומה , אבקת מרק עוף או מלח , תבלין לקציצות .


אופן ההכנה :

שלב ראשון   - חותכים את הקישואים העגולים - לחצי ומרוקנים את התוכן,

את החציל  חותכים לסנדוויץ - חיתוך חצי לא עד הסוף


שלב שני   -  מכינים את המילוי הבשר - כל המצרכים בקערה ומערבבים - וממלאים כל חציל או קישוא .


שלב שלישי - טיגון החצילים/ הקישואים  עם המילוי  עם קמח קודם ואח"כ ביצה (כמו שניצל)

טיגון קל משני הצדדים עד להשחמה - והנחתם בתבנית גדולה כמו בתמונה.


שלב רביעי - רוטב אדום (מתאים לכמות של תבנית גדולה):

מטגנים את השום קלות - אין צורך בהרבה שמן להוסיף את העגבנית המרוסקות מקופסא או מרוסקות טריות

להוסיף את תבלינים , פפריקה, אבקת מרק עוף או מלח  , תבלין קציצות  לפי הטעם - עד שהטעמים מתמזגים והרוטב סמיך.

במקרה והרוטב כבר מתובל יש לבדוק תיבול בטעימה לפני הוספה תבלין כלשהו.


 שלב חמישי - מפזרים את הרוטב על  קישוא/חציל ממולא ומכניסים לתנור עם נייר כסף 30 דקות 180 מעלות

ולאחר מכן עוד 30 דקות ללא הנייר כסף עד להשחמה .


בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת