00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

לחם הבית סאן / לחמניות הבית סאן

לחם מעולה מבצק דביק ( רטוב יחסית, אבל לא נוזלי)

אני מכין ממנו לחמניות.

 

מבוסס על מתכון של השף אסף לשר, עם שינויים של טעמי האישי.

 

מה מכינים:

400 גרם קמח מלא

600 גרם קמח לבן

כף גדושה סוכר

1 כף שמרים יבשים ( 11 גרם)

2  כפיות משפר אפיה ( 10 גרם)  - לא חובה, רק למפונקים כמוני

3 כוסות מים (720 מ"ל) מחולקים ל-2 בערך

 

לשלב שני:

כף גדושה מלח

2 כפות שמן זית/חמניות

 

אופן ההכנה:

1) מכניסים למיקסר את כל החומרים היבשים של שלב ראשון ובערך מחצית מכמות המים.

2) מתחילים ללוש עם וו לישה במהירות נמוכה.

3) לאחר שהכל מתערבב מוסיפים את שאר המים.

4) לאחר שנוצר בצק , לשים למשך 15 דקות.

5) לאחר 5 דקות הראשונות מוסיפים את המלח והשמן למשך 10 הדקות הנותרות.

6) אם רוצים להוסיף לתערובת תוספות ( גרעיני חמניות ודלעת לא קלוייים/ גבינות קשות/זיתים מגולענים וכו)

    מוסיפים אותם לאחר עוד 5 דקות , למשך 5 הדקות האחרונות.

7) מניחים להתפחה בקערת המיקסר לכשעה עד להכפלת הנפח ( מכוסה במגבת מטבח)

8) מדליקים את התנור בחום מקסימאלי , ברגע שהוא מגיע לחום הרצוי , משאירים אותו כך עד להכנסת הבצק,

     כדי שגוף התנור יאגור הרבה חום פנימי.

9) ללחמניות :מקמחים משטח בהרבה קמח ( הבצק דביק מאוד ) שופכים את הבצק למרכזו , מקמחים מעל בהרבה קמח

    ומשטחים בעזרת ידיים או במערוך לגובה של כסנטימטר/סנטימטר וחצי,   

    חותכים לצורות מלבניות באמצעות סכין לבצק/קלף ומעבירים לתבנית  מרופדת בניר אפייה.

    אפשר באמצעות מברשת לנקות את עודפי הקמח.

    ללחם: משמנים 3 תבניות לחם בינוניות או 2 גדולות ושופכים את הבצק לתבניות .( מפרידים באמצעות סכין לבצק/קלף )

 

 10) משהים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח ( כחצי שעה) , בנתיים כאמור התנור דולק ומחמם את עצמו לדעת.

11) מכניסים לתנור :  זמן האפיה משתנה -   לחמניות 6-7 דקות.

                                לחם בתבנית בינונית 15 דקות  - לאחר כ-7 דקות מורידים את החום ל- 180 מעלות.

                                לחם בתבנית גדולה 25 דקות   - לאחר כ-7 דקות מורידים את החום ל- 180 מעלות.

12) מוציאים לרשת צינון וממתינים שיגיע לטמפרטורת החדר

13) מאחסנים בכלי אטום במקרר (עד שבועיים)

14) חימום חוזר הכי מומלץ בטוסטר אובן למשך 5 דקות בחום של 220

 

כמויות לחצי כמות 

 

200 גרם קמח מלא

300 גרם קמח לבן

כף מחוקה סוכר

חצי כף שמרים יבשים ( 5 גרם)

1 כפית משפר אפיה ( 5 גרם)  - לא חובה, רק למפונקים כמוני

1.5  כוסות מים (360 מ"ל) מחולקים ל-2 בערך

 

לשלב שני:

כף מחוקה מלח

כף שמן זית/חמניות

 

שאר המתכון אותו הדבר....

 

בתאבון......................

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת