00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

לארא - lara מקום אחר.

 

 

 כשהגענו בצהרי היום החם אל שערי המסעדה הקסומה הבנתי מיד ש... לארא היא מקום אחר 

 

לארא היא מסעדת שף גורמה ירושלמית בניצוחו של השף והבעלים ליאור חפצדי, אשר חוגגת בימים אלו שנתיים להיווסדה. המקום מציע מטבח ישראלי ים-תיכוני עם נגיעות אירופאיות אותנטיות ותפריט מגוון עם ספיישלים מתחלפים ויש גם עיסקיות... 

 

 

 קבלת הפנים של צוות המלצרים והשף היתה מרנינה . נקודת פתיחה הכרחית לגבי... 

 בלארא מצאתי עיצוב אותנטי - אבנים ירושלמיות עתיקות, חלון מטבח פתוח, המאפשר להשקיף על אמנותו של השף וליצור תקשורת אישית, תקרה גבוהה ועיצוב עדין, אשר כולל מנורות רחוב, שולחנות עץ אפריקאי, כסאות רטרו וקשתות מדומות. ציור קיר ענק של צייר מקומי ממשיך את ציור הרחוב, ועוטף את מקומות הישיבה הפנימיים ביופי ובמקוריות. אם תרצו ליהנות מהאוויר הצלול של שעות הערב הירושלמיות, תוכלו להתרווח אל מחוץ למסעדה, עם הנוף הפונה למדרחוב המקומי.

 

 

השף חפצדי בכבודו והעצמו ניצב מעבר לדלפק והכין במיומנותו כי רבה,

בחיוך רחב באדיבות אין קץ את מנות התפריט שעוד דקות מספר תוגשנה אל שולחננו.

 

 

 מסעדת השף גורמה המצליחה לארא חוגגת שנתיים להיווסדה ומשיקה תפריט חדש ונועז שלא השאיר אתנו כם אדישים.  

 

 

פילה סלמון צרוב עם קרם פלפלים, סלט עשבים ואספרגוסים, דג ים מוגש עם קרם אפונה ונענע, תבשיל דגים מרוקאני פיקנטי, נתח קצבים מוגש עם פורטבלו צלויה, מח עצם ורוטב פלפלת, נתח אנטריקוט עם עגבניות צלויות, שאלוטים מושחמים, רוטב דמי ובלסמי מצומצם  - אלו רק טיפה בים מהתפריט ה 'סקסי' והנועז שיצר עבורכם השף ליאור חפצדי ממסעדת השף המצליחה "לארא".

 

 

שף חפצדי מגדיר את התפריט החדש 

כתפריט קיץ שמח מרענן ונועז - שמחבר אותנו לשנים עברו".

 

 

 

 

גולת הכותרת בתפריט החדש היא צלע של עגל מיושנת שתלווה בתוספות וורסטיליות שונות ומשתנות, מנה מפתיעה שתבטיח גיוון ועניין.

 

גם במנות הראשונות לא ויתר שף חפצדי על מקוריות ונועזות ובין המבחר הרב המוצע בתפריט.

 

 

סלט אנדיב- עלי אנדיב עם  טרטר פירות, חומץ בלסמי ורכז רימונים

סושימי דג ים עם תאנים מקורמלות, צ'ילי טרי, קולפניית מלפפון וויניגרט דבש ולימון,

 

 

קרפצ'יו סלמון -  צנוניות, שאלוט, שמן זית, לימון וואסאבי ווויניגרט סויה, קרפצ'יו פילה בקר- פטריות צלויות, שאלוטים מקורמלים וחלמון של שליו וסרדינים צרובים בשמן זית כתית בליווי סלט רוקט, לימונים בכבישה ביתית וסלסה של עגבניות.

 

 

המסעדה ממוקמת בחלל ירושלמי אותנטי וניתן ליהנות מכישורי השף שמפגין את יכולותיו מול הסועדים במטבח הפתוח במסעדה. במקום ניתן לערוך אירועים עד 130 איש. כאשר במקום קיים חדר VIP  המכיל 15 מקומות. בנוסף, המסעדה מעניקה שירותי קייטרינג עם מגוון מנות הבית ואפשרות להתאמת תפריט מיוחד לאירועים.

 

 

שף ליאור חפצדי

ידוע כמי שמבשל לעיתים תכופות עבור הצמרת הפוליטית והעסקית של המדינה.

ראש הממשלה שלנו אוהב מאוד את יצירותיו.

 

וביבי הותיר את חתימתו אחרי שסעד... 

 

 

לצד תפריט אנין טעמים, המסעדה מעוצבת בעיצוב ירושלמי אותנטי, מבנה ערבי עתיק עם תקרות אבן גבוהות עטור קשתות, אבנים ירושלמיות עתיקות, חלון מטבח פתוח המאפשר להשקיף על אומנותו של השף וליצור תקשורת אישית וציור קיר ענקי של צייר מקומי אשר המשיך את ציור הרחוב ועוטף את יושבי המסעדה ביופי ומקוריות.

 

חפצדי.  המוכר מהמסעדות המצליחות: "קנלה", "ארקדיה" estorente de vitorio  , עטורת כוכבי המישלן.  ידוע בחיבתו לטעמים עשירים, מגוונים, מקוריים ולחידושים תמידיים. חפצדי מציג במסעדה סגנון קולינרי ישראלי המשלב השפעות מכל העולם. בתפריט ניתן יהיה למצוא ספיישלים מתחלפים, חומרי גלם איכותיים והרבה שילובים מפתיעים שמוסיפים את פרשנותו של השף למתכונים קלאסיים כגון: ריזוטו ורביולי עבודת יד, דגים המעושנים במקום וכן תבשילים נפלאים .

 

 

 ויש גם מתנה...   רוצים מתכון באדיבות השף? אז... קבלו את קציצות הסבתא של ליאור.

 

"טבח'ה וסלק"

 תבשיל קציצות בקר ומנגולד תוניסאי

לקציצות:

1 ק"גבשר בקר מס'  2

3 לחמניות יבשות שהושרו במים

1 בצל

5 שיני שום

צרור פטרוזיליה

קינמון, כמון וזרעי כוסברה טחונים –כפית מכל אחד

מעט קמח לטיגון

לרוטב:

ראש סלרי

1 בצל

10 חבילות מנגולד

1 ראש שום

כף פפריקה

שמן זית

מיץ לימון

מלח, פלפל

עצמות מח צלויות

הכנת הקציצות:

טוחנים את כל המרכיבים (חוץ מהבשר) יחד, לסוג של ממרח.

מערבבים את הבשר עם הממרח ,מתבלים במלח ופלפל ויוצרים קציצות של 40 גר'

עוטפים בקמח ו"סוגרים" במחבת חמה ומניחים בצד

להכנת הרוטב: (הט'בחה)

מפרידים עת העלים מהגבעול מנקים את העלים ושוטפים טוב טוב.

מניחים את כל העלים בתוך סיר ומדליקים את האש-ללא שמן, אנחנו רוצים לייבש את העלים…

מערבבים כל הזמן, כשהעלים מתחילים להתפורר והנוזלים מתחילים להיגמר (נראה כמו חינה)

מוסיפים שמן ומתחילים לטגן את הבצל השום הפפריקה והסלרי, מוסיפים את העצמות ומעט מים. מבשלים למשך שעה על חום נמוך, מתקבל תבשיל בצבע ירוק כהה מאוד עד שחור וניחוח חזק של מנגולד.

מוסיפים את הקציצות לתבשיל ומבשלים  יחדיו.. להגיש עם אורז או קוסקוס!

 

 הסגנון הייחודי, חומרי הגלם הזמינים, מטבחו הפתוח של שף חפצדי, והיצירתיות האינסופית שלו יאפשרו לכם להכיר טעמים שעוד לא הכרתם.

מסעדת השף גורמה המצליחה לארא חוגגת שנתיים להיווסדה ומשיקה תפריט חדש ונועז

שלא שגם וגם אתכם הוא לא ישאיר אדישים.  

המסעדה כשרה למהדרין.

להזמנת מקומות: לארא, רחוב שמעון בן שטח 3 ירושלים טל': 02-5370701

ויש גם מפה 

 

תודה למארחים:

נהנתי מהאוירה, מהאוכל' מהארוח ומהיחד שהעניקו לנו המקום והצוות.

תודה לטל ולצוות מרום תקשורת שבזכותם יכולתי להינות מסעודת הפינוקים של השף חפצדי במסעדת לארא.  

ניפגש שוב ממש בקרוב. 

 

 

 ואתם קוראי: 

תודה שבקרתם בבלוג של תפו ופוזה, שמחה ומודה לכל תגובה.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

שלכם תפו 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת