66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

מיוזיקל המבורגר: The meat with a beat

08/12/2012

לאחר חיפושים, מצאתי סוף סוף את המחבת שכה חיפשתי להכנת המבורגרים:

(100 ש"ח ב"לגעת באוכל")

והחלטתי להכין באמצעותה המבורגר ביתי.

(אתנחתא נוסטלגית)

האם מישהו זוכר את הלהיט "מיוזיקל המבורגר" ששר ד"ר הלפבייקד המיתולוגי והמופרע בילדותנו?

זוכרים אותו?

ניסיתי לאתר את השיר הזה בכל רחבי הרשת עבורכם וגם עבור הילדים שלי, שיראו איך אמא ואבא שלהם למדו אנגלית פעם אך שוד ושבר! מסתבר שאת שיר הקאלט musical hamburger, השמידה הטלוויזיה החינוכית במו ידיה ולא נותר לו זכר.

מה חבל.

אך מזל שיש אנשים ששומרים עדיין את החוברות ללימוד אנגלית מאז. ככה לפחות אפשר לפזם את המילים:

 

נלקח מכאן.

 ומי שלא מבין ממה אני משתעשעת כאן, שילך בבקשה לנגב את החלב מהשפתיים.

עד כאן פינת הנוסטלגיה.

ונעבור לאוכל.

המתכון הבא מספיק ל-7 המבורגרים בינוניים שמתאימים בדיוק למחבת ההמבורגרים שהוצגה בפתיח.

ידוע שהמבורגר אמיתי מכיל רק בשר. לא בצל, לא ביצה, לא פרורי לחם. כלום. בשר נטו, מלח ופלפל.

מתבלים 500 גרם בשר טחון טרי במלח ופלפל ולשים אותו טוב- טוב. הלישה הארוכה מרככת את הבשר, כי צריך לזכור: לא מוסיפים לבשר כלום!

אני הכנסתי את הבשר עם התבלינים לחמש דקות עירבול במיקסר עם וו גיטרה.

מכדררים מהבשר כדורים במשקל של כ- 70 גרם.

 את כדורי הבשר שומרים במקרר עד לצלייתם.

ובינתיים, המשקיענים שביננו  יכולים להכין לחמניות המבורגר ע"פ המתכון הבא:

המתכון לכ- 10 לחמניות גדולות

4 כוסות קמח

1/2 1 כוסות מים פושרים

2 כפיות שמרים יבשים

2 כפות שמן

2 כפיות סוכר

כף מלח

ללוש את הבצק היטב, להניח להתפחה לשעה.

כעבור שעה ללוש וליצור לחמניות. לפזר מעט מלח על הלחמניות, להשהות לחצי שעה ולאפות בחום של 200 מעלות עד שהלחמניות מזהיבות

ובחזרה להמבורגר:

מחממים את המחבת היטב על אש גבוהה. משמנים מעט את השקעים ומניחים את כדורי הבשר בתוך השקעים

דוחסים את הבשר בעזרת המדחס המצורף לקבלת צורת המבורגר עגולה ודחוסה

הופכים את ההמבורגרים כעבור כ-3 וחצי דקות. רמת הצלייה של ההמבורגר צריכה להיות מדיום, ולא יותר!

וביחד עם הלחמניה ההום מייד שלנו, חסה, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ, קטשופ,  מיונז...

יש לנו ארוחה לתפארת.

 

 

and this is how the hamburgers are topped

now they`re finished and ready to eat

musical hamburgers, the meat with a beat

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

73 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת