00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן ליד האוכל-סלט גרגירי חומוס מרענן

צהרים טובים לכולם!

מבלי להרבות בהקדמות מיותרות ניגש למתכון חביב ומיוחד שיהיה בין האחרונים בסדרה.
זהו סלט מגרגירי חומוס מבושלים עם בצל וכוסברה והטיבול החמצמץ עושה אותו למיוחד ומרענן מאוד. מיד אחרי שטעמתי חשבתי על שיפודי קבב על מקל קינמון ופיתה רותחת הישר מהטאבון כמו במסעדות ערביות טובות!

 

*מכיוון שבמתכון המקורי לא מצוינות כמויות מדויקות, הרשתי לעצמי לתת לזה פרשנות חופשית לפי הטעם האישי שלי. הרכיבים הם מתוך המקור והכמויות הן ה"המצאה" שלי* וכרגיל אני ממליצה לעיין בהערות אחרי המתכון בטרם תגשו להכנה*

 

 

 

 

*מקור המתכון (ברוסית) נמצא כאן*

סלט גרגירי חומוס חמצמץ
רכיבים (ל-6 מנות):
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1 כף כורכום
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול בינוני
2 כפות חומץ רגיל
1/2 צרור כוסברה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1/2 סומאק

 

ההכנה:
פורסים את הבצל לחצי ואז לפרוסות דקות (חצאי עיגולים).
קוצצים את הכוסברה דק ומאחדים עם הבצל.
מוסיפים את החומץ, ממליחים ומפלפלים ומשהים כ-15 דקות לספיגת טעמים.
מחממים מחבת על אש בינונית.
יוצקים על המחבת החמה את השמן ומוסיפים את גרגרירי החומוס והכורכום.
מקפיצים כ-15 דקות עד שהגרגרים מצופים בתבלין ומעט מתייבשים.
מעבירים אל קערת הירק ומערבבים היטב.
זורים את הסומאק ומגישים.

 

הערות, מסכנות והמלצות:
לא יודעת להגיד איזו כמות של הגרגרים בטרם הבישול צריך כדי לקבל 2 כוסות, אני בישלתי מראש והקפאתי בשקיות לפי כמות של 2 כוסות
לא בטוחה לגבי כמות המנות, רשמתי 6 כי הסלט מאוד משביע ואי אפשר לאכול יותר מדי ממנו (במיוחד אם הוא ילווה ארוחה שלמה)
במחוזותינו צרור כוסברה זו אסופה דלילה של גבעולים, הכי טוב שתוסיפו לפי הטעם ולא לפי הכמות בצרור. אני מניחה ששמתי כ-1/3 כוס לאחר הקיצוץ
הסלט טעים גם אחרי הקירור אבל לטעמי הוא במיטבו במצב חמים-פושר
את הסומאק הוספתי על דעת עצמי והוא משתלב נפלא עם החומץ והכוסברה

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת