00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

לחוח תימני

כשמחפשים משהו קליל לארוחת ערב אפשר להכין לחוח

לצד דבש או מסתבר גם משהו חריף או לאבנה עם זעתר.

צפיתי בסרטון יוטיוב נחמד שמתאר הכנת לחוח בידי

תימניה אסלית.

מיד נכנסתי למטבח, מנפה קמח, מוסיפה שמרים, סולת, מלח, א. אפייה ומים

והיד הופכת למעין מערבל...בצ'יק יש לנו בלילה ללחוח טעים!

טוב אז קדימה, גם אתם הפשילו שרוולים והיכנסו למטבח!

לחוח תימני/ מתכון מיוטיוב

 http://www.youtube.com/watch?v=LWNbklSw8lI

הכנה וצילום: יוכי68 המתכון אורגן על ידי (יוכי)

חצי ק"ג קמח מנופה

כפית מלח

א. אפיה

2 כפות שמרים יבשים

 4 כפות סולת

מים

שתי מחבתות

מעט שמן לשימון המחבתות

ההכנה

~~~~~~~~~~~~~

שמים בקערית את השמרים ומוסיפים ככוס מים ומערבבים היטב.

בקערה גדולה שמים כחצי ק"ג קמח  מנופה

מוסיפים 4 כפות סולת

כפית מלח, א. אפייה

מערבבים ומוסיפים את השמרים ומים נוספים עד ליצירת

בלילה אחידה ללא גושים.

מרקם הבלילה כבלילה של פנקייק.

עם הזמן הבלילה תופחת מעט.

יש לשמן במעט מאוד שמן מחבת , לצקת

לתוכה מצקת וחצי מהבלילה ולהניח על להבה גדולה

וגבוהה יחסית, לאחר שמתקבלות בועיות  מסביב

מעבירים ללהבה קטנה יותר עד לקבלת לחוח מלא מלא חורים.

כדי להכין לחוח חדש יש לקרר תחת הברז את המחבת ורק אז

להכין את הלחוח הבא.

תהנו, יוכי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת