00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

לזניה טבעונית

חזרתי מטיול בחו"ל, שבו רוב הזמן התחשק לי לאכול לזניה (טבעונית). לצערי החשק הזה לא בא על סיפוקו - כשהצלחתי, סוף סוף, למצוא מקום שמגיש לזניות טבעוניות, המלצר הודיע לי שלצערו דווקא הפריט הזה חסר להם. אז חזרתי הביתה והחלטתי שאם לא הצלחתי למצוא לזניה כזו בחוץ, הגיע הזמן להכין אחת.

הרשת מלאה במתכונים כאלה, ואני עברתי על כמה וכמה מהם עד שהגעתי למתכון שמצא חן בעיניי - http://kblog.lunchboxbunch.com/2010/06/vegetable-lasagna-vegan-ricotta-nut.html. עשיתי בו כמה שינויים לא גדולים ויצא נהדר. גם הריח שלה בתנור היה נפלא, עד כדי כך שלא הצלחתי להתאפק ואכלתי את הלזניה בערך שעה אחרי ההכנה במקום לחכות ליום למחרת, כהרגלי.

התמונות כמובן גם כן מיום ההכנה, ולכן הלזניה גם לא יציבה כל כך. מחר יהיה יותר טוב...

הערות:

טופו: לעניות דעתי, טופו הוא מאכל נהדר. יחד עם זאת, אני מודעת לכך שזו לא הדעה הרווחת, ושטופו הוא מאכל שזוכה להרבה שנאה וסלידה, בין אם זה בגלל הטעם, המרקם, או הרעיון הכללי. אני הכנתי חצי מהלזניה עם טופו, וחצי בלי (לטובת החבר, שנמנה על השונאים). אתם יכולים להכין את הלזניה כולה עם טופו (כמו שיפורט בהליך ההכנה), או בלי טופו בכלל, או חצי חצי. אם אתם משתמשים בטופו, תקפידו לפרוס אותו דק ככל האפשר. את יתרת הטופו מניחים בתוך קופסה סגורה במקרר עם מים, ואת המים צריך להחליף כל 24 שעות (או להכין משהו חדש עם טופו, יאי!).

ירקות: אני השתמשתי בלזניה שלי ב-2 עגבניות, סלסלה של פטריות יער ו-2 פלפלים קלויים. כמובן שזה לא מחייב (אם כי זה מאוד טעים). אפשר בהחלט להחליף או להוסיף חציל, קישוא, תרד (וירוקים אחרים). אני באופן אישי שונאת חצילים והחבר רמז שלא ישמח למצוא קישואים בלזניה. לגבי התרד, שאני בהחלט חושבת שישתלב נהדר, פשוט התעצלתי ללכת לסופר. אז זה מה יש. תרגישו חופשי לגוון. בכל אופן, מה שלא תבחרו, שימו לב שכל הירקות הולכים למרינדה לשעתיים לפחות. במידת הצורך אפשר להגדיל את כמויות המרינדה.

מרינדה: המרינדה יוצאת מאוד טעימה, ובמתכון המקורי ממליצים להוסיף אותה ללזניה אם מרגישים שהיא יוצאת קצת יבשה. אני הוספתי קצת ללזניה ובדיעבד אני לא כל כך ממליצה על זה, כי זה הופך את הלזניה לחמוצה מדי. אם בא לכם, תמצאו משהו אחר לעשות עם המרינדה.

עלי לזניה: עלי הלזניה שאני השתמשתי בהם היו מחיטה מלאה של הרדוף. בדיעבד הסתבר שאלה עלים שדורשים בישול. על האריזה כתוב לבשל 10 דקות, אני בישלתי 5 ויצא אחלה. אתם יכולים לעשות כמוני או לבחור בעלים ללא בישול. אם בחרתם בבישול, רק חשוב, אחרי הסינון, לשפוך על העלים קצת שמן זית כדי שלא יידבקו אחד לשני. 

גבינת קשיו: שימו לב שהמתכון כולל השריה של אגוזי קשיו לילה מראש. אני מודה שאני שונאת מתכונים שדורשים להכין משהו לילה שלם מראש, כי זה הורס את כל הקטע של החשק הרגעי ובנוסף, זה תמיד נראה סופר מייגע. במקרה הזה לא הייתה לי בעיה כזו מאז שגבינת הקשיו הפכה להיות מוצר קבוע במקרר שלי. פשוט הוצאתי אותה משם והשתמשתי (וכרגע אני בדרך להכין עוד). אני מצרפת כאן את המתכון ומבטיחה שזה באמת לא מורכב כמו שזה נשמע, ובכל מקרה אני ממש ממליצה פשוט להתארגן כך שהיא תמיד תהיה במקרר. היא טעימה להחריד ומאוד שימושית. אגב, הגבינה הכי הכי טעימה אם משאירים אותה על השיש בתוך קופסה מכוסה (אבל לא סגורה עד הסוף, פשוט להניח את המכסה על הקופסה) ל-48 שעות לפני שמכניסים אותה למקרר. היא מקבלת טעם חמצמץ ונהדר. כמובן שאם אין לכם זמן או כוח לזה, פשוט תשתמשו בה כמו שהיא.

קילוף עגבניות: אני שונאת להיתקל בקליפות של עגבניות ברוטב עגבניות. הטריק לקילוף העגבניות הוא פשוט להחריד, פשוט מניחים את העגבניות בקערה, מרתיחים מים בקומקום, שופכים את המים על העגבניות ומשאירים את העגבניות בתוך המים עד שהם מתקררים באופן שמאפשר להוציא משם את העגבניות בלי להיכוות. בשלב הזה עושים חתך קטן בכל עגבניה ופשוט מקלפים אותן בקלות.

מרכיבים

  • חצי חבילה עלי לזניה
  • 150 ג' טופו
  • ירקות לבחירתכם (אני השתמשתי כאמור בשתי עגבניות, 2 פלפלים קלויים וחבילה של פטריות שמפיניון)

לרוטב עגבניות:

  • 3 עגבניות טריות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות ומשומרות MUTTI (מדובר בקופסאות קטנות של 400 מ"ל, אם אתם משתמשים בעגבניות משומרות של פרי ניר, למשל, אני משערת שקופסה אחת אמורה להספיק)
  • 2 קופסאות של רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • בצל אחד גדול קצוץ או חתוך לחצאי פרוסות
  • 2 כפות שמן זית
  • תבלינים לפי הטעם (אני השתמשתי בבזיליקום ואורגנו יבשים, פתיתי צ'ילי וכמובן מלח-פלפל)

למרינדה:

  • 3-4 כפות שמן זית
  • שליש כוס חומץ בן יין לבן
  • 4-5 שיני שום קצוצות
  • חצי כפית מייפל (טהור)
  • כף גדושה באורגנו יבש
  • פלפל שחור

לגבינת קשיו טבעונית:

  • כוס אגוזי קשיו מושרים מראש ללילה ומסוננים
  • חצי כוס מים (או פחות, לפי הצורך)
  • חצי כפית מלח

הכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומניחים בקערה, או יותר טוב - בקופסת פלסטיק עם מכסה.
  2. מכינים את הירקות והטופו: חותכים את העגבניות והפטריות (והחצילים והקישואים, אם בחרתם להשתמש בהם) לפרוסות דקות ואת הפלפלים לרצועות. חותכים את הטופו לפרוסות דקות-דקות.
  3. מעבירים את הירקות והטופו לתוך קערת המרינדה ומערבבים היטב כך שהכל יהיה מכוסה. אם יש לכם קופסה מפלסטיק עם מכסה זה אפילו יותר פשוט, כי פשוט סוגרים את המכסה ומשקשקים עד שהכל מתכסה במרינדה. כיף. הכבודה צריך להשתשכך במרינדה לשעתיים לפחות.
  4. מכינים את הגבינה: טוחנים את אגוזי הקשיו והמלח בבלנדר. מוסיפים לאט לאט את המים עד שמתקבלת משחה חלקה לחלוטין. לא בטוח שתצטרכו את כל המים, פשוט תשתמשו בכמה שצריך עד שמתקבל מרקם משחתי חלק. מניחים בצד.
  5. מכינים את רוטב העגבניות: מחממים מחבת גדולה ריקה. כשהמחבת חמה מוסיפים שמן זית, נותנים לו להתחמם כמה שניות, מנמיכים את האש ללהבה בינונית-נמוכה ואז מוסיפים את הבצל. כשהבצל מזהיב מוסיפים את קוביות העגבניות ואחרי כדקה-שתיים מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים. מערבבים את כל המרכיבים היטב, מגבירים את האש, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ונותנים לרוטב להתבשל עד שהוא נהיה סמיך יחסית (לא סמיך מדי).
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. בשלב הזה, אם יש צורך, מבשלים את עלי הלזניה. אם לא, עוברים לשלב הבא ומתחילים בהרכבת הלזניה.
  8. מרכיבים את הלזניה: מניחים שכבה אחת של עלי לזניה, מעליה שכבת רוטב, ומעליה פשוט מניחים כפות מגבינת הקשיו (אין צורך ליצור שכבה אחידה). מעל זה מפזרים מעט מן הירקות. בשכבה הבאה, מניחים עלי לזניה, מעליהם רוטב, מעליהם שכבה דקה של טופו (אם בוחרים להשתמש בו), וירקות. ושוב: שכבה עלי לזניה, שכבה רוטב, כפות מגבינת הקשיו, מעט מהירקות, וחוזר חלילה עד שהכל נגמר. הטופו בכל מקרה הולך כולו לשכבה אחת דקה, אין צורך ביותר מזה. אני שמתי בשכבה האחרונה עלי לזניה שמכוסים ברוטב עגבניות בלבד, אבל בדיעבד אני חושבת שקישוט בעוד עגבניות - אפילו טריות - יכול ליצור מראה נאה יותר. כמובן שתמיד אפשר גם לפזר גבינה צהובה טבעונית (טופו יפני). אני ויתרתי.
  9. אופים כ-35 דקות.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים ללזניה להצטנן, אחרת היא תהיה נוזלית מדי ולא ניתן יהיה לחתוך אותה. 
  11. בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת