66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

צלוחיות אנטיפסטי וביצים

צלוחיות אנטיפסטי וביצים

הנחת הבצק על הצלוחיות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 מילוי הצלוחיות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אחרי אפיה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 אחרי אפיה

 

 

 

 

 

 

 

 

צלוחיות אנטיפסטי וביצים

לארוחת בוקר מפנקת  או לארוח חלבי ולא רק חלבי. מנה טעימה.ומשביעה.

לבצק ל10 צלוחיות (בערך)

1 ק"ג קמח

כף מלח

כפית סוכר

4 כפות שמן

כף גדושה שמרים יבשים

כוס מיץ תפוחים טבעי 

כוס וחצי מים.

אופן ההכנה :

ללוש בצק  לכסות ולהתפיח.(אפשר להכין יום קודם את הבצק ולשים במקרר )

לירקות :

פלפלים 3 מכל צבע אדום, צהוב . חתוכים לרצועות.

1 חציל חתוך לקוביות עם הקליפה

 3 גזרים פרוסים דק.

 2 קישואים פרוסים בעובי של ס"מ1

2-3-בטטות פרוסות .

דלעת חתוכה לפרוסות.

קופסת פיטריות טריות פרוסות.

שמן זית לאפית הירקות.

בצל ירוק.חתוך -פיטרוזיליה.

תערובת עישבי תיבול צרור פיטרוזיליה +עלי בזיליקום +3 שיני שום כתושות +שמן זית.

אופן ההכנה :

לשים כל ירק בנפרד(  מלבד הפטריות) בקערה ולערבב עם שמן זית.

להניח בתבנית מצופה בנייר אפיה. כל ירק בנפרד. או הכל ביחד רק לשים לב שלא ישרפו. ולאפות ב180 מעלות כחצי שעה או עד שהירקות מוכנים.

אופן הכנת הצלוחיות : ללתוך בצק במשקל של 120 גרם לכדרר לכדור ולשים שוב לתפיחה.

לרדד כל כדור דק ולהניח על מגשית חד פעמית  מקומחת מעט כולל כיסוי הדפנות. 

להתחיל למלא בירקות האפויים, לפזרשכבה של  מעט גזר, חצילים, בטטה ,פיטריות ,דלעת ,פיטרוזיליה,בטטה. קישואים, למעלה לפזר פלפלים לקישוט.אחרי המילוי לחתוך את הבצק המיותר מהדפנות.

לאפות ב175 מעלות בערך כחצי שעה.

לפזר בצל ירוק ולטפטף עשבי  תיבול .(פיטרוזיליה בזיליקום שום שמן)

לביצים:

2 ביצים שבורות בתוך הצלוחית.

לפזר בצדדים פיטרוזיליה ובצל ירוק ולאפות.

הערות : 

 1כל אחד יחליט איזה ירק אהוב על בני הבית. ולפי זה יערוך את הצלוחיות אפשר בהחלט לפסוח על סוג ירק לא אהוב.

2 .אני קונה מגשים עגולים חד פעמי וגוזרת לגובה הרצוי . אחרי האפיה מנקה אותם ושומרת לשימוש חוזר.

מה נשאר לנו לעשות .להכין סלט גדול. לסחוט  או  גזר .אחלה ארוחה גם טעימה וגם בריאה.

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת