11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת גבינה ניו-יורקית עם פטל ופיסטוקים

14/08/2012


כבר הרבה זמן שמתחשק לי מאוד לטוס  לניו-יורק...
עברו 7 שנים מאז הפעם האחרונה שבקרתי שם (וגם אז זה היה רק בשדה התעופה לקונקשן ) ואני חושבת שהגיע הזמן...
את עוגת הגבינה הראשונה שאכלתי בניו-יורק אכלתי בקפה ללו http://cafelalo.com/cafe/ עם אחותי היקרה שבאותו הזמן גרה ועבדה בעיר המדהימה הזו.
הזמנו עוגת גבינה ניו יורקית דחוסה וטעימה, הטעם היה חלומי והתפאורה של ניו-יורק החורפית המדהימה רק הוסיפה לטעם!!!

בכל מקרה... חלומות לחוד ומציאות לחוד... ומפאת אילוצי עבודה, זמן ובעיקר תקציב אני לא מאמינה שיצא לי להגיע לשם בזמן הקרוב ולכן כתוצאה מהגעגוע החלטתי לנחם את עצמי ולהכין עוגת גבינה ניו יורקית!

המתכון מבוסס על מתכון עוגת גבינה ניו יורק של קרין גורן http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=77&ArticleID=9464
עם תוספות ושינויים שלקחתי ממתכון אחר-הבסיס-עוגיות לוטוס, פיסטוק גרוס בצידי העוגה ופטל מעליה....

העוגה הזו פשוט יפיפיה בגלל שילוב הצבעים של הפיסטוק והפטל אבל שימו לב- היא מכילה המון גבינת שמנה-שמנה (30% שומן)-והיא יוצאת נמוכה, עשירה וכבדה אבל כל כך טעימה!!!!

מי שלא אוהב פטל או פיסטוק יכול להחליף אותם בפרי אהוב אחר (תותים-בעונה, אננס, קיווי...) או בשקדים ואגוזים (פקאנים מסוכרים, קשיו...)

מרכיבים- לתבנית 24 ס"מ:
לתחתית:

200 גרם פירורי עוגיות לוטוס-סה"כ 30 עוגיות (במתכון המקורי השתמשו בעוגיות חמאה) 
70 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
750 גרם גבינת שמנת 30% שומן!!! -בטמפרטורת החדר! (3 ושליש מיכלים)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה-בטפרטורת החדר
לקישוט-
5 כפות ריבת תפוז או משמש
150 גרם פיסטוקים מקולפים
300 גרם פטל-אני השתמשתי בקפוא

אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל-160 מעלות
-מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת 30 עוגיות לוטוס עם החמאה המומסת ומרסקים את העוגיות. (למי שאין מעבד מזון אפשר לרסק את העוגיות ביד-או להוציא עצבים בעזרת מערוך ולאחר הריסוק להוסיף את החמאה המומסת)
     
-מרפדים תבנית עגולה עם נייר אפייה משומן (אני ריססתי עם ספריי שמן) ומהדקים את העוגיות המרוסקות לתבנית-.שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה
-טורפים (לא מקציפים) גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.

-מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב.

-מוסיפים שמנת חמוצה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

-מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקפיא, עוטפים את תבנית האפייה מבחוץ בנייר כסף ויוצקים פנימה את מלית הגבינה.

-מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה בעלת דפנות גבוהים. יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד מחצית גובה דפנות התבנית עם העוגה.
שימו לב לוודא שהתבנית הגדולה אכן אטומה לחלוטין... בפעם הראשונה הכנסתי את העוגה לתבנית לא אטומה וכל המים הציפו לי את התנור והמטבח.... לא נעים בכלל... ואתם יודעים כבר שאני שונאת לנקות!!!!
אופים במשך כשעה ורבע-שעה ועשרים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה.

-מוציאים מהתנור, ומניחים להתקרר לחלוטין בתוך אמבט המים. כשהעוגה קרה, מוציאים מאמבט המים ומעבירים למקרר ל-12 שעות (במתכון המקורי כתוב ל-24 שעות אבל אני לא הצלחתי להתאפק:P)

-במעבד מזון עם להב מתכת מרסקים את הפיסטוקים עד שמקבלים תערובת פירורית. (שימו לב לא לרסק יותר מדי בשביל שתא תקבלו אבקה)

-מחממים בקערה קטנה במיקרוגל את הריבה כדקה-עד שהיא הופכת לנוזלית, מורחים את הריבה באמצעות מברשת סיליקון על דפנות העוגה ומצמידים בעדינות את שברי הפיסטוק לדפנות. 

-מורחים ריבה גם על חלקה העליון של העוגה ומסדרים את הפטל בצורה מעגלית על העוגה.

-וממשיכים בסבלנות....עוד מעגל... ועוד אחד...הפטל יגיר קצת נוזלים אז צריך להזדרז או לצפות בשכבת פיסטוקים נוספת לאחר הסיום....

וככה זה נראה אחרי שסיימנו...

שומרים את העוגה במקרר ומגישים אותה קרה.
שתהיה שבת שקטה, קרירה ונעימה!!! נתראה בקרוב!!!

ועוד קצת תמונות....


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת