33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

פול מצרי עם טחינה קשיו מהיר הכנה.

פול מצרי עם טחינה קשיו  מהיר הכנה.

בעקבות המסעות של הורי בילדותי, שהיינו מספר שנים באתיופיה ושם נרקמו חיי קהילה בין מעט הישראלים שגרו במקום. אחד האירועים היה ארוחת בראנץ'  משותפת בימי שבת. אצל תמר, צברית ממוצא מצרי, הינו אוכלים בשבת פול עם טחינה בצים קשות, סלט ירקות, בצל והמון המון חמוצים.
שנים נסתי להזמין מנה זו במסעדות מזרחיות , אבל תמיד זה הגיע עם חומוס מה שמשנה את טעם המנה ומכביד עליה.
לאחרונה אירחתי לארוחת ערב חברים שחלקם טבעונים .אורחי פתע. החלטתי להכין במהירות מנה של פול בטחינה.
שלפתי מהמזווה קופסאות שמורים של פול (רחמה לצל"ן) תמר היתה כבר מעירה לי שצריך לבשל לבד אתת הפול עם בצל ותבלינים וביצים קשות שיהיו שחומות , כשלוש שעות. אני עושתי קיצור דרך . הוספתי טחינה עם קשיו הנותן לטחינה טעם קסום ומיוחד. ויצאה מנה שמזכירה את טעמי הילדות

הכנת הטחינה קשיו

במעבד מזון טחנתי

1/2 כוס קשיו + רבע כוס מים עד מרקם חלק לגמרי
הוספתי
כ1 כוס טחינה גולמית
מיץ לימון טרי
4 שיני שום גדולות(אפשר להפחית או להוסיף , אני אוהבת טעם שום מודגש)
מים עד המרקם הרצוי(אני אוהבת טחינה סמיכה כמו חומוס)

לפול המצרי

במחבת שמתי את הפול עם מעט מאד מים מהמים שהיו בקופסת השימורים
בישלתי עד רתיחה הוספתי כשתי כפות טחינה כמון ומעט מלח, 
ערבבתי ומעכתי מעט את הפול.מעט. הורדתי מהאש.

ביצים קשות כמספר הסועדים(הטבעונים ותרו על הביצה)

הרכבת המנה

בצלחת עמוקה מזגתי טחינה
מעל הטחינה ערמתי כמות נדיבה של הפול
עטרתי בהמון פטרוזליה, עירית ושמן זית

את הפול בטחינה הגשתי עם

 סלט ירקות ישראלי,      
         
סחוג תימני,    

          
חמוצים ,
                     
בצל יבש, וביצים קשות.

בתאבון

תהנו






הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת