66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

חינקאלי

חינקאלי

 

חינקאלי- רביולי

חייבת לספר לכם לפני המתכון, את החינקאלי הזה שאני קוראת לו רביולי הכרתי באנגליה.
אצל זוג שאירח אותי. הגברת מרוקאית והאדון גרוזיני.

שילוב קטלני :P יום בהיר אחד, לארוחת ערב הכינה לנו חינקאלי. לי הכינה עם פטריות, ולה ולבעלה עם בשר.
אכילת החינקאלי היתה ממש פולחן ואני הייתי ב :( את הטלפון מנתקים.
אם מלכת אנגליה בכבודה ועצמה תקיש בדלת לא עונים...יושבים עם בקבוק בירה לבנה.
תופסים את החינקאלי מלמעלה ושואפים מלמטה ישר לפה את תכולתו של החינקאלי שבינתיים צבר גם נוזלים.
את החלק העליון זורקים, כי הוא קשה. ככה מסיימים את כל הסיר. אני כמובן אכלתי בנימוס  להשמיע קול שאיפה.
יש לציין שאהבתי את הפטריות מאוד. אבל בבית הסבתי את המילוי ל...בטטה ועשבי תיבול.
הכנתי כמה כמו החינקאלי בצורת שקית יום הולדת או כמו שקית מלאה , וכמה כמו רביולי בכל מיני צורות.
הם נוהגים לאכול ללא רוטב ככה כמו שהוא לבן מבושל במים, אני הכנתי ברוטב.

מקווה שתהנו ותכינו גם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

להכנת הבצק:

500 גרם קמח

ביצה אחת גדולה

מעט מלח

כוס מים

 

אופן ההכנה:

ליצור גומה בקמח, לשים את הביצה והמלח. להוסיף בהדרגה את המים וללוש לבצק לא דביק..
( יוצא אפילו קשה ) אם מאוד קשה אפשר להוסיף עוד מים בזהירות.

לכסות בניילון ולאשפז במקרר לפחות שעה. עדיף ללילה.

 

למלית:

3-4 בטטות בינוניות מבושלות בקליפתן ואח``כ קלופות ומסוננות

1 בצל קצוץ לקוביות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

עלי בזיליקום קצוצים דק לפי הטעם

מעט שמן לטיגון הבצל

2-3 שיני שום כתושות לפי הטעם - אפשר גם בלי

קורט סוכר 

קורט אגוז מוסקט

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הבטטות עם הקליפה עד לריכוך. שמים במסננת עד שיתקררו. קולפים ומשאירים במסננת להגרת הנוזלים.

מטגנים את הבצל בשמן, עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, ומטגנים עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב,
( שלא ישרף השום הוא הופך למריר כשהוא שרוף ).

לשים בקערה את הבטטה, להוסיף לה את עשבי התיבול, התבלינים והבצל המטוגן. לערבב, ולתקן תיבול. לשים בצד לקירור.

 

לרוטב:

3-4 עגבניות רכות מרוסקות דק

2 כפיות של תערובת פטרוזיליה קצוצה + בזיליקום קצוץ + שום כתוש + שמן זית ( התערובת הניצחית שלי ) לחלבי ראו למטה הערות

קורט סוכר

קורט מלח 

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

לשים בסיר את העגבניות, להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול. להוסיף כוס מים, לבשל עד שחלק מהנוזלים מתאדה.

כל אחד יכול להכין רוטב כרצונו או יותר נכון שבני הבית או האורחים אוהבים.

 

אופן ההכנה:

להוציא את הבצק מהמקרר, ולרדד לעלה דק..למי שיש מכונת פסטה פשוט מעולה לרידוד.

לקרוץ עיגולים בקוטר 10 ס"מ, או לקרוץ ריבועים כמו הכנת רביולי. העיגולים הם להכנת החינקאלי..

לשים במרכז העיגול כפית מהמילוי. אוספים את כל השוליים ביחד, מהדקים ונותנים סיבוב לחיזוק.
את החלק העליון לא אוכלים, הוא רק לאחיזה כי הוא קשה. ככה מכינים עד שנגמר הבצק או המילוי.

מרתיחים סיר עם הרבה מים, מלח ומעט שמן. כשהמים רותחים, מטילים בזהירות ולאט את סלסלות הבצק.
מחכים שיצופו, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך 10 דקות. מוציאים עם כף מחוררת למסננת ומקררים..

איך נגיש?

מחממים את הרוטב ויוצקים על החינקאלי. שמים מסביב לצלחת, נקודות של עשבי תיבול.
מי שרוצה אפשר לשים כמה ערמונים משקית וואקום או צנוברים קלויים..

 

הערה:

נתתי מתכון לפרווה. אבל בהחלט אפשר וטעים מאוד חלבי, ראו רוטב שלי בפסטה מוקרמת. 

זהו, מה נשאר לעשות ? לנתק את הטלפון, לנעול דלת שמלכת אנגליה לא תיכנס ;) ולאכול בהנאה..לא חייב בירה,
אפשר וויסקי משובח  :P תהנו

 

בהצלחה 

מכל ה  

שלכם טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת