00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

סלט מטבוחה מרוקאי - טעים טעים...



המצרכים:

עגבניות בשלות - 10

פלפלים /גמבות - 3 

פלפל חריף - 1 (מי שאוהב.......)

שמן לטיגון

 פפריקה אדומה  1 כף

4 או 5 שיני שום פרוסים לאורך  - אפשר כתושות.  

פלפל שחור

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:

עגבניות - אני הכנתי 10 עגבניות בשלות  - כמה שיותר עגבניות יותר טוב

פלפלים /גמבות בצבעים שונים אפשרי במיוחד אדום וירוק - 3 או 4  
פלפל חריף לאוהבי הטעם הפיקנטי.

ההכנה:
את העגבניות שולקים במים רותחים כדקה ומסירים את העור של העגבניות חותכים לריבועים.
להניח בקערה.

שתי אופציות להכנת הפילפלים/ גמבות

1. אפשר להכין הפילפלים  בתנור או באש להסיר את הקליפה הדקה.
2. אפשרות שניה לפרוס את הפלפלים לחתוך לרצועות דקות וחתיכות קטנות ולטגן ואז להוסיף את העגבניות.

מטגנים את הפלפלים כ - 8 דקות  עד להשחמה קלה (לא לשירוף) ואז מוספים את העגבניות,
ואז יש לבשל על אש בנונית/קטנה ולערבב מידי פעם במשך  שעה  עד שרוטב וטעם מתחברים והרוטב מצטמצם בכמות ,
בתיבול יש  להוסיף פפריקה אדומה  1 כף , 4 או 5 שיני שום פרוסים לאורך  - אפשר כתושות.  פלפל שחור, ומלח .

מערבבים כל כמה דקות עד שהתערובת נהיית סמיכה כמו שצריך והטעם גן עדן..
אני הוספתי פלפל חריף וטגנתי עם הגמבות - המטבוחה בטעם פיקנטי 

בתאבון.....

ראה פירוט השלבים:

שלב ראשון לטגן את הפלפלים:




שלב שני :  מקלפים את העגבניות השלוקות וחותכים לריבועים וממלאים את הקערה כולל המיץ כמו בתמונה


שלב שלישי: לפילפלים המטוגנים מוספים שום 


שלב רביעי: מוספים למחבת את השום והעגבניות ומבשלים על אש קטנה ומערבבים מידי פעם


שלב חמישי: לאחר צימצום הרוטב  עד קבלת מרקם  אחיד הסלט מוכן ,
 
וכאן התמונה של התוצר המוגמר מטבוחה בסגנון מרוקאי טעים במיוחד ....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת