00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

רולדה בציפוי שוקולד וגעגוע לאמא

בחודש הבא אני מציינת בעצב בלתי נסבל, שנה בלי אמא.
 כבר זמן מה שאני רוצה להנציח את העוגות של אמא, שהיו גאווה אמיתית שלה, אך ללא הצלחה.
בכל פעם שאני מתיישבת עם ספרי המתכונים של אמא העיניים מתמלאות דמעות ואני מוצאת את עצמי שוב מניחה אותם בצד.
אמא שלי המוכשרת, הייתה אלופה כמעט בכל מה שקשור לאומנות יצירתיות ועבודות יד. היא סרגה, תפרה, עיצבה ומי שהכיר אותה, יודע שכל סנטימר בביתה היה מקושט בעבודת היד המשגעות שלה.

בין כישרונותיה הרבים היא גם אהבה מאוד את המטבח ובמיוחד את עולם הקונדיטוריה, עוגות עוגיות ומיני מתיקה... והגשימה גם חלום מתוק וסיימה לימודי קונדיטוריה.


אמא אהבה מאוד את המטבח הקטן שלה בחדר בקיבוץ . אמנם בימים ההם לא בישלו בחדרי החברים אלא אכלו בחדר האוכל המרכזי של הקיבוץ, אבל אמא  גם עבדה במטבח של הקיבוץ והייתה האחראית על התפריט הקיבוצי שלנו במשך שנים רבות.
אך זה לא מנע ממנה, בשעות הערב, להמשיך ולאפות ולעולם לא להשאיר אותנו בלי עוגה כזו או אחרת ו/או עוגיות מעשה ידיה.

אמא אספה המון מתכונים במשך השנים רובם כתובים בכתב ידה ביומנים קטנים,  וליד כל מתכון אם לא היה שלה, היא הייתה רושמת לייד הכותרת את שמה של האופה ממנה נלקח המתכון.

בימים האחרונים לקראת ציון יום השנה לפטירתה, החלטתי לנסות לפתוח שוב את ספרון המתכונים של אמא ולאפות משהו.

בין דפי היומן מצאתי את המתכון הזה ל"רולדה עם ציפוי שוקולד" כך קראה לו אמא, ובאמת נזכרתי כמה פעמים ראיתי וטעמתי את הרולדה הנפלאה הזו, שתמיד עשתה לי טוב על הלב. ואכן גם הפעם לאחר שאפיתי את הרולדה,מילאתי אותה בקרם שמנת וציפיתי בשוקולד - הגיעו גם העגעגועים הגדולים לאמא אבל יחד עם זאת גם ההבנה שאמא השאירה לי ירושה ענקית של זיכרונות נפלאים, המון אהבה והמון מתכונים נפלאים. 

אז אם כבר זכיתי בירושה כזו נפלאה, למה לא לשתף גם אתכם במתכון של אמא...

 

 

 

 

מצרכים לרולדה:

  • 4 ביצים

  • 2/3 כוס סוכר לבן

  • 2/3 כוס קמח תופח

  • 1 כף גרידת לימון

  • 1 כף מיץ לימון

  • קורט מלח

 

ההכנה:

  1. תחילה חממו את תנור האפיה לחום של 180 מעלות, ורפדו את תבנית התנור בנייר אפיה. רצוי לשמן מעט את הנייר.

  2. הקציפו במיקסר את החלבונים, ולאט לאט הוסיפו את הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.

  3. הוסיפו בתנועות קיפול עדינות את יתר החומרים אל קצף החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.

  4. שיפכו את התערובת על נייר האפיה המשומן קלות, ובעזרת קלף שטחו את התערובת באופן אחיד.

  5. הכניסו את התבנית אל התנור ואפו כ- 10 דקות, עד קבלת צבע זהוב יפה. (חשוב מאוד לא להשאיר את העוגה ללא השגחה, האפיה היא מהירה מאוד ואתם עלולים לפספס...) 

  6.  היפכו את העוגה החמה על מגבת נקייה, הסירו את נייר האפיה, וגלגלו את העוגה לגלילה. השאירו אותה ככה מגולגלת עד שהיא קרה לגמרי.

 

 

 

 

המצרכים למילוי:

  • 1 שמנת מתוקה

  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

  • 1 כפית תמצית וניל

 

  • 1/2 כוס קוביות אננס או תותים או מנגו.....

 

ההכנה:

  1. הקציפו את השמנת ביחד עם האינסטנט פודינג וניל ותמצית הוניל, עד לקבלת קרם יציב.

 

המצרכים לציפוי השוקולד:

  • 100 גר' שוקולד מריר

  • 100 גר' שמנת מתוקה

 

ההכנה:

  1. בסיר קטן וחסין אש, הביאו את השמנת המתוקה לסף רתיחה.

  2. שיפכו את השמנת מעל השוקולד וערבבו עד להמסה מלאה של השוקולד.

 

הרכבת העוגה (רולדה)

  1. פיתחו את הגלילה, מלאו בקרם פזרו מעט מקוביות האננס וסיגרו שוב.

  2. מירחו מעל, בעזרת מרית, את גנאש השוקולד, והכניסו למקרר.

 

 

* אופציה לקישוט: מעט קוקוס מעל.


 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת