88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוגלאך שמרים

לבצק: 

1 ק"ג קמח

50 גר' שמרים טריים - להמיס עם כוס מים פושרים וכפית סוכר.

1/2 כוס שמן קנולה

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר ווניל

3 ביצים

11/2 כוסות מים פושרים 

 4  ח' חמאה רכה (400 גר סה"כ) לחלק כל חבילה ל-  2

6  ח' שוקולד מריר למילוי הרוגלאך

1 חלמון (צהוב) מהול בכף מים למריחה לפני אפיה.

אופציה: שומשום לזריה לפני אפיה על הרוגלאך המרוחים בחלמון.

למילית:

60 גר" חמאה מומסת למריחה על הבצק  ,

אבקת קקאו לפיזור על הבצק.

סוכר חום בהיר (דמררה) לפיזור על הבצק

קוביות שוקולד

לסירופ:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

מיץ מחצי לימון בינוני.

אפשר להכין יום קודם. לבשל את כל חומרי הסירופ כעשר דקות מהרתיחה, על אש נמוכה מאוד,  לצנן היטב. למרוח על הרוגלאך מיד עם צאתם מהתנור בעודם חמים.

אופן הכנה:

לערבב כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה, לבצק חלק ואחיד.

לחלק הבצק ל - 8 חלקים שווים ללוש לכדורים.

לרדד כל חלק עם המערוך  לגודל 25 על 25 ס"מ לערך

למרוח  50 גר' חמאה. לקפל כמעטפה.

שמאל לכיוון האמצע, ימין מעליו תחתון לכיוון האמצע עליון מעליו מתקבל ריבוע בצק.

שמים למשך הלילה במקרר.

למחרת מרדדים לעיגול, וחותכים למשולשים. ראו תמונה.

מורחים  במברשת על כל עלה חמאה מומסת, מפזרים סוכר חום וקקאו לא ממותק. 

בחלק הרחב של כל משולש מניחים שתי קוביות שוקולד.  ומגלגלים לכיוון הצר של המשולש.

להניח  במרווחים, בתבנית שטוחה של התנור,  מרופדת בנייר אפיה.

לאפות עד שמזהיב יפה.

למרוח מיד  עם הוצאת התבנית מהתנור את הסירופ המצונן.

 

כל כדור בצק לרדד לעיגול דק למרוח חמאה מומסת,

לפזר קקאו וסוכר חום בהיר לחתוך משולשים ועל כל משולש 2 קוביות שוקולד

 להניח נייר אפיה בתבנית שטוחה של התנור, לגלגל את הרוגלאך  מהצד הרחב עם השוקולד לכיוון  קצה המשולש. למרוח חלמון מהול במים לאפות  עד הזהבה בתנור שחומם מראש  ל 170 - 180 מעלות טורבו

מיד עם הוצאתם מהתנור למרוח סירופ במברשת ולהתחיל בחגיגה.

זהירות השוקולד נמס ונוזל! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת