00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

מלבי וג`לי תות בכוס אישית

20/08/2012

 

את הקינוח הזה הכנתי, בשבוע שעבר, למרות מצב הרוח העצל למדי שקפץ עליי השבוע. ולאחר שכנועים עצמיים רבים, כי גם אם אין לי הרבה, או יותר נכון, בכלל חשק להכין משהו מתוק. אני לא אצטער על כך בשלב מאוחר יותר... ובכן למען האמת צדקתי! הקינוח יצא יפיפה והתקבל בחביבות רבה אצל אוהבי המלבי והג'לי הנוסטלגיים.  

רצוי להכין את הקינוח בכוס שקופה, כך שיופיו יוכל להאיר את העיניים לפני שחוש הטעם ייהנה מהחלק שלו.

במקרה זה שוב, אין צורך בהכנות רבות רק יש להקפיד להכין כשעתיים לפני ההגשה כדי לתת לו את הזמן להתייצב!

 

 

 

 

אז בואו ניגש לעבודה....

 

המצרכים למלבי:

  • 4 כוסות חלב

  • 1 כוס שמנת מתוקה

  • 100 גר' סוכר

  • 80 גר' קורנפלור

 

ההכנה:

  1. בקערה קטנה, מערבבים כוס אחת מהחלב יחד עם הקורנפלור, עד לקבלת עיסה חלקה ללא גושים.

  2. מכניסים את יתרת החלב +השמנת המתוקה+הסוכר אל סיר חסין אש ומביאים לסף רתיחה.

  3. מוסיפים לאט לאט את תערובת הקורנפלור, ומערבבים ללא הפסקה, עד להסמכה.

  4. מצננים מעט ומוזגים לכוסות הגשה, רק כשליש מגובה הכוס.

  5. ומכניסים בינתיים למקרר לצינון.

 

 

 

המצרכים לג'לי תות:

 

  •  2 קופסאות ג'לי בטעם תות. יש להכין לפי ההוראות על הקופסא.

 

לקישוט בין שכבת המלבי לג'לי:

  • 4-5 פרוסות אננס משומר

  • דובדבנים משומרים (כמספר כוסות הקינוח)

 


 

הרכבת המנה:

  1. הוציאו מהמקרר את כוסות המלבי המצוננות, וסדרו בכל כוס מעט אננס ודובדבן באמצע.

  2. שיפכו מעל את הג'לי. 

  3. כסו את הכוסות בניילון נצמד והכניסו שוב למקרר להתייצבות.

 

 

 

 

 

 

 

שיהיה בתאבון, ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת