66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

לחם אגוזים

לחם אגוזים

 

לחם אגוזים

 

 

 

 

מניחים את הרצועות במגש

 

ממלאים את כל המגש ברצועות צפופות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

                                                                      אחרי התפיחה  
 

           

 

                                                                             

 

 

       

 

 

 

 
 

אם נשאר בצק לא זורקים, מכינים שושנים במגש.

כעת אחרי שנהניתם מהתמונות, בואו נפשיל שרוולים ונכין את הלחם הטעים הזה.
נראה המון עבודה אבל לא...והתוצאה :(
 

מה צריך להכנת הבצק:

600 גרם קמח

3 חלמונים

2 כפות גדושות סוכר

כפית מלח

כף גדושה שמרים יבשים

שליש כוס שמן

רבע כוס מיץ תפוחים טבעי ( לא חייב אבל משנה את הטעם, אפשר לשים מים במקום)

בערך כוס מים
 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לערבב את הקמח, הסוכר, המלח והשמן.

להוסיף את החלמונים, השמרים, מיץ התפוחים והמים. את המים צריך להוסיף בהדרגה. 

הבצק צריך להיות נעים ורך למגע ולא דביק.

לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח.
אפשר להכין יום קודם את הבצק ולהתפיח במקרר. לא לפחד תופח נפלא במקרר..
 

 למילוי הלחם: 

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

עלי בזיליקום קצוצים דק או כל ירק אהוב עליכם

3 שיני שום כתושות

זיתי קלמטה קצוצים דק או זיתים ירוקים קצוצים

אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס.בנדיבות

שמן זית בנדיבות

 

אופן ההכנה:

לקצוץ את הירק דק דק. להוסיף את השמן, הזיתים והשום. לערבב ולהניח בצד.

 

 למריחה באמצע האפיה:

שמן זית

שתי שיני שום כתושות

עלי בזיליקום קצוצים 4-5 בשביל הטעם - לא חייבים
 

לערבב הכל ולהניח בצד.

 

 כעת לעיקר המלאכה:

לחלק את הבצק לשניים. לרדד לעלה בעובי 3 מ"מ, למרוח את חלק מהשמן, עשבי התיבול והזיתים על כל פני הבצק.

לפזר את האגוזים על הבצק. לחתוך לרצועות את הבצק ולשים כל שתי רצועות אחת על גבי השניה.

למלא בגובה שלושת רבעי מגובה התבנית ( צריך לתת מקום לתפיחה )

לסדר את הרצועות ( לא חייב להיות סימטרי כדי שהלחם יצא מענין ) זו אחרי זו צמודות מאוד.

למלא את כל המגש, ולעבור להכין את הלחם השני.

מהבצק אם ישאר, גלגלו לרולדה וחתכו לפרוסות. שימו במגש כמו בתמונה למעלה ( לשושנים ).

הניחו להתפחה עד שיכפיל את נפחו.

חממו תנור ל-180 מעלות, ואפו בערך 15 דקות או עד שהבצק משחים קלות.

הוציאו מהתנור, מרחו בשמן הזית, עלי הבזיליקום והשום בנדיבות על הלחם. 

החזירו לתנור לעוד כעשר דקות עד רבע שעה, או עד שהלחם מקבל צבע שחום יפה..

הוציאו וצננו על גבי רשת.

 

הערה:

לא לנסות להוציא את הלחם מהמגש בעודו חם, כי הוא עלול להתפרק.

גם אז בזהירות בשתי הידיים כמו תינוק.

מה נשאר לנו לעשות  

לשבת מסביב לשולחן לא הרבה אנשים   ולתלוש מהלחם הטעים.

תראו בלי שתרגישו לא נשאר מה לתלוש  ;) זה יותר טעים מעוגה.

 

בהצלחה 

מכל ה 

שלכם טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת