00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שלישקלך

שלישקלך

שלישקלך

 

 

מקור - מזרח אירופה הונגריה צ'כיה,

אמא שלי נהגה להכין את המאכל הזה בכל פעם שארחה את ילדי והם התגעגעו אז הכנתי להם.

מה שצריך זה פירה שנשאר מאתמול, למעוך אותו היטב בממחה ידני או חשמלי.   כדי שלא יהיו גושים.

מוסיפים לו קמח ביצים ומלח, לשים בצק רך ודביק, ומגלגלים על משטח עבודה מקומח.  יוצרים גליל וחותכים לחתיכות אלכסוניות בעובי  -1 ס"מ לערך.

ו/או אפשר לצבוט חתיכות מהבצק ולגלגל בידיים מקומחות לכדורים קטנים בגודל כדור פלאפל קטן.

אוספים כל פעם קצת ומטילים למים המומלחים והרותחים.  ומחכים שיצופו למעלה. מוציאים בעזרת כף מסננת על תבנית  תנור שטוחה,  ובשיכבה אחת, ומקררים לפחות לטמפרטורת החדר.

ממיסים חמאה במחבת, מגלגלים שלישקלאך  בחמאה בכמות שרוצים לאכול, מפזרים פירורי לחם איכותיים, מערבבים קלות, עם השלישקלאך עד שהם חמים דיים לאכילה ומגישים עם מה שרוצים או סתם מנשנשים.

*את הכדורים אפשר לטגן גם בשמן עמוק ולהגיש עם יוגורט קר סלט ירוק וכד' .

 

חומרים:

4 תפוחי אדמה  בינוניים  מבושלים במי מלח ומעוכים לפירה

3 ביצים,

 מלח לתיבול,

 קמח כמה שמתבקש, להתחיל עם חצי כוס, ולהוסיף במהלך עיבוד הבצק, ידיים משטח עבודה, לישה גלגול וכד'

 

*אני הכנתי מחלק של העיסה כדורים.  היו לי גם כדורים וגם חתיכות מאורכות .

מקררים היטב לטמפרטורת החדר, אפשר  להעביר ולשמור  בקופסה סגורה במקרר בשלב שאחרי הבישול,  ולהכין בכל פעם את הכמות הרצויה בחמאה ופירורי לחם.

התמונה של ‏אסנת סלע‏.

קרדיט: כל התמונות של אסנת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת