חזה עוף ברוטב נפוליטיאן
בס"ד
עוד מתכון מבית היוצר של מרילין איי'לון, הפעם עם שינוים שלי. חזה עוף מבושל ברוטב נפלא של עגבניות ושמן זית, מעדן, קצר מחמאות רבות מפי הילדים.
המצרכים ל- 6 סועדים:
6 יח' חזה עוף פרוס לשניצל
1 כוס קמח מעורבב עם כפית כמון
2 ביצים טרופות קל מומלחות
1 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
המצרכים לרוטב:
שמן זית
1 בצל חתוך לחצאי טבעות
5 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 כף רסק עגבניות
מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי
1 כוס מים
אופן ההכנה:
- שמים את הקמח ופירורי הלחם בצלחות שטוחות (כל אחד בנפרד) ואת הביצים בצלחת עמוקה.
- טובלים את חזה העוף בקמח,ביצה ופירורי לחם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
- מוציאים למגבת ניר ומקררים.
- בסיר שטוח מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את שיני השום,העגבניות,עלה הדפנה,הרסק,התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 10 דקות תוך כדי ביעבוע עדין.
- פורסים את חזה העוף המטוגן לפרוסות ומכניסים לסיר.
- מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.
- מגישים על גבי אורז לבן או ספגטי.
הוספת תגובה
4 תגובות