55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחמניות פריקסה

בס"ד


תמיד רציתי להכין פריקסה אבל נמנעתי רק בגלל הטיגון של הלחמניות - זה נראה לי יותר מדי שמן - עד שנתקלתי במתכון של רות אוליבר ובו אופים את הלחמניות עם המילוי בפנים. המתכון קל להכנה והטעם,אח הטעם אין מילים לתאר אותו. הכנתי אותו לשישי ולא נותר פירור כבר בצהרים. ממליצה בחום להכפיל את הכמות.


המצרכים:

לבצק:


3 וחצי כוסות קמח

1 כפית מלח

1 כף סוכר

1 כף שמרים יבשים (או 25 גר' שמרים טרים)

1 כוס מים

2 כפות שמן זית

1 ביצה


למלית:

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 ביצים

1 קופסה (160 גרם) טונה מסוננת

12 זיתים ירוקים מגולענים וחצויים

1 כף מחית פלפלצ'ומה

1 כף לימון כבוש קצוץ לקוביות קטנות

מלח ופלפל שחור טחון טרי


למריחה:

1 ביצה טרופה



אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: מערבלים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה 10 דקות לקבלת בצק חלק ונעים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
  • מכינים את המלית: מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מי מלח כ-40 דקות לריכוך.
  • מבשלים ביצים 10 דקות. מצננים, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה והביצים לקוביות. מערבבים עם שאר מרכיבי המלית, מתבלים וטועמים.
  • מחלקים את הבצק לכדורים. משטחים קלות כל כדור בעזרת היד ומניחים כף גדושה מהמלית. סוגרים סביב המלית לכדור. מניחים בתבנית מרודפת בנייר אפייה כשהתפר למטה.
  • מתפיחים את הלחמניות הממולאות כ-15 דקות.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מורחים את הלחמניות בביצה.
  • אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ואפויות.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת