77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

יָפְּרָךְ בכורדית - עלי גפן ממולאים בעברית - לא בשרי

08/08/2012

לאוכל הזה אנחנו קוראים בכורדית: יָפְּרָךְ - עלי גפן ממולאים.

היום אפשר לקנות עלי גפן משומרים בכל סופר, מעדנייה ואפילו בשווקים ולהכין עלי גפן כל השנה.

למי שמתאפשר להכין מעלים טריים כמובן שזה עדיף כי יש הבדל בטעם. לנו יש גפן בגינה, בעלי אחראי על קטיפת העלים מהגפן, מידי פעם אני גם מקבלת עלי גפן מאמא שלי. חלק מהעלים אני מקפיאה כדי שיהיה לי לכל השנה.

זו הגפן שלי, ככה היא נראית בשיא פריחתה מטפסת ומתפשטת על הגדר.

חדי העין יוכלו להבחין גם בענבים שהיא מניבה שנקראים: ענבי חברון. 

אז בואו נתחיל לבשל

מצרכים:

1.     עלי גפן - מכניסים לקערה שופכים עליהם מים חמים לכמה דקות, מסננים וסוחטים בעדינות

2.     2 כוסות אורז שטוף ומסונן 

3.     2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

4.     2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

5.     1/2 חבילה פטרוזילה וכוסברה קצוצים

5.     מלח ופפריקה לפי הטעם

6.     כמה שפחות להוסיף תבלינים למילוי, על מנת להרגיש את הטעם של עלי הגפן

אופן הכנת המילוי:

1.     לערבב בקערה: אורז, עגבניות, בצלים ותבלינים

2.     למלא את עלי הגפן להניח במגש עד שכולם מוכנים

3.     לסדר בסיר מתאים פרוסות תפוחי אדמה או עלי גפן        

4.     לסדר את העלים הממולאים בסיר, לכסות בעלי גפן נוספים או בעגבניות פרוסות

באותה קערה שהכנו את המילוי, להכין את הרוטב שיכסה את עלי הגפן:

לשים מים, המים צריכים לכסות את היָפְּרָךְ שבסיר, להוסיף למים מיץ לימון, מלח לפי הטעם, מעט שמן קנולה, לערבב ולשפוך מעל, להרתיח 5 דקות, להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה, בערך שעה עד שהמים התאדו והיָפְּרָךְ מוכן. 

תחתית הסיר מרופדת בתפוחי אדמה ובצל קצוץ שמוסיפים טעם משלהם לעלי הגפן

עלי הגפן בתוך מגש, לפני הכנסתם לסיר

 

עלי הגפן מסודרים בצפיפות בתוך הסיר

 העלים לכיסוי

לפני הגשה להפוך את הסיר לצלחת הגשה גדולה

מתכון ליפרך בשרי כאן

 

 תודה לכל מי שמבקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 אם אהבתם, אשמח אם גם תקליקו לייק  בפייסבוק  או ללחוץ על ה- hit it

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

68 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת