44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

שפטה ברנג`י

בס"ד

עוד מעדן מהמטבח הפרסי.מאכל מהילדות שלי.אמא היתה מכינה את הקציצות האלו גדולות בגודל של מנגו בערך וכל אחד היה אוכל אחד ו"מתפוצץ".אני מכינה אותם קטנות יותר שהילדים לא יתלוננו ולא יסימו אותן.

אחחח,המאכל הזה מזכיר לי את בית אמא וכל פעם שאני מכינה אותו אני חוזרת לילדות.

מקווה שתהנו ממליצה עליו בחום

לערכים תזונתים כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1112

המצרכים לשפטה:

1/2 קילו בשר טחון

1/4 כוס אורז נקי ושטוף

1/2 צרור כוסברה קצוץ

1 בצל מגורד

מלח,פלפל שחור

המצרכים לרוטב:

5 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

3-4 לימון פרסי (סדוק קלות ) (במידה ואין אפשר לשים כף לימון כבוש)

מלח,פלפל שחור

1 כפית גדושה פפריקה

1 כפית גדושה כורכום

3 כוסות מים

אופן הכנת השפטה:

- בקערה מניחים את כל המצרכים ומערבבים.

- מניחים בצד לרבע שעה בערך לספיגת טעמים.

- יוצרים כדורים בגודל כדור טניס.

אופן הכנת הרוטב:

- מחממים שמן בסיר רחב.

- מוסיפים את השום,רסק,הלימון הפרסי והתבלינים ומערבבים.

- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

- מכניסים פנימה את השפטה ומבשלים על אש נמוכה שעה.

- מגישים עם אורז לבן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת