11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

ברבורי פחזניה מאוהבים

07/08/2012


לפני יומיים ציינו את ט"ו באב-חג האהבה היהודי והכשר שלנו ....
אז אמנם החלפנו את הלבוש הלבן והריקוד בכרמים בג'ינס עם גופייה ובפאבים.... אבל עדיין מי אמר שהרומנטיקה חלפה מהעולם?!?! :P
למרות שהחג כבר מאחורינו, אני בטוחה שהברבורים הללו ישמחו לאורך כל השנה את אהוביכם....
  
את הברבורים נכין את מבצק פחזניות-בצק רבוך מדובר בבצק רבוך (בצק המבושל בסיר, המכיל חלב, או חלב ומים-כמו במקרה שלנו או מים בלבד, חמאה, קמח, מלח, מעט סוכר וביצים. כיוון שהמליות שממלאים בהן את הבצק מספיק מתוקות, מרבית מתכוני בצק זה לא מכילים סוכר ולכן ניתן להשתמש בבצק זה גם עבור מליות מלוחות)
ההכנה של הבצק הרבוך לא מסובכת  אבל צריך לעקוב אחר השלבים בשביל להצליח במתכון.
חשוב מאוד להקפיד על שלבי ערבוב הבצק במיקסר, זמני האפייה והכי חשוב לא לפתוח את התנור בשום פנים ואופן בזמן האפייה!
לקחו לי לפחות 4 נסיונות לא מוצלחים עד שהצלחתי להגיע לתוצאה הזו ועד שסוף סוף הבנתי את כל הטעויות שעשיתי ....

המתכון מבוסס על מתכונה של יעל גרטי המדהימה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3889070,00.html

ואם אתם תוהים מה הקשר בין ברבורים ליום האהבה... אז תדעו שברבורים יוצרים קשרים מונוגמיים הנמשכים שנים רבות, ובחלק מהמקרים הקשרים האלה יכולים להימשך לכל החיים!!!!
ובנימה קיטצ'ית ורומנטית זו-נעבור למתכון לברבורים שלנו....

מרכיבים: ל-9-10 ברבורים
חצי כוס (125 מ"ל) חלב 3% וחצי כוס מים
3 כפות סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1/4-1/3 כפית מלח דק
4-5 ביצים L

למילוי וקישוט:
מיכל שמנת מתוקה
כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
-מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר בינוני (בעלת תחתית עבה) על אש גבוהה עד לרתיחה, תוך ערבוב-אני השתמשתי במרית סיליקון.

-מנמיכים את האש, מוסיפים קמח ומלח בבת אחת.

-מערבבים במהירות בעזרת מרית סיליקון (או כף עץ) עד לקבלת בצק חלק ואחיד-הערבוב לוקח לפחות 2 דקות- לאחר שאתם מקבלים בצק אחיד תמשיכו לערבב אותו עוד קצת בשביל לייבש את הבצק-בתמונה תחילת הערבוב.

לאחר שהבצק התאחד לכדור ונפרד מהדפנות, מסירים מן האש ומעבירים את הבצק מייד לקערת המיקסר עם וו הקצפה, מקציפים במשך 4 דקות במהירות נמוכה-בינונית.

-חשוב מאוד להקפיד על זמן ההקצפה בשביל לקרר את הבצק לפני שמוסיפים את הביצים-בפעם הראשונה שהכנתי את הפחזניות הוספתי את הביצים ישר וזה פגע מאוד במרקם הבצק.

-מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה-אני המתנתי 2 דקות בין הוספת ביצה אחת לשנייה.
שימו לב כשמוסיפים את הביצים התערובת תתפרק למספר שניות אבל אל דאגה היא תתאחד חזרה בהמשך הערבוב.

-שימו לב שהבצק שיתקבל לאחר הביצה השלישית-רביעית צריך להיות קרמי ויציב (לא נוזלי מדי) במידה והבצק נוקשה ניתן להוסיף כף ביצה (לא ביצה שלמה) אך במידה והבצק נוזלי מדי-לא ניתן לתקן את העיסה ויתקבלו פיתות במקום פחזניות.. יכול מאוד להיות שיתקבל בצק קרמי ויציב לאחר הוספת שלוש או ארבע ביצים ולא תצטרכו להוסיף את הביצה הרביעית או החמישית. ולכן צריך לעקוב אחריו היטב החל מהוספת הביצה השלישית....
בתמונה-הבצק לאחר הוספת 4 ביצים.

-מכניסים 3/4 מכמות העיסה לשקית זילוף עם צנתר גדול בעל פיה משוננת (אני השתמשתי בצנתר-11 מ"מ) ומזלפים טיפות. (או אם תרצו צדפים) חשוב לשמור על רווחים בין הפחזניות מאחר והן תופחות מאוד במהלך האפייה.

-אופים רבע שעה בחום של 200 מעלות, לאחר מכן מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים 6-7 דקות נוספות (שימו לב לא לפתוח את דלת התנור בשביל שהאדים לא יצאו!!!) ולבסוף אופים 8 דקות נוספות בחום של 180 מעלות כשדלת התנור מעט פתוחה (על מנת לייבש את הפחזניות) לאחר האפייה מצננים היטב בטמפרטורת החדר.

-בינתיים מכניסים את העיסה הנותרת לשקית זילוף נוספת עם צנתר עגול ומזלפים את הספרה 2 (צוואר הברבור) מזלפים עיגול קטן (ראש הברבור) בתחילת הספרה ובאמצעות קיסם יוצרים את המקור.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות ב-180 מעלות, מוציאים מהתנור ומצננים היטב בטמפרטורת החדר.

-מכינים את המילוי-מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד שמקבלים תערובות חלקה נוקשה וטעימה. (טעם הילדות שלי)
ממלאים את שק הזילוף.

-חותכים את הטיפות לחצי, ממלאים חצי אחד בקרם ואת החצי השני חותכים ל-2 (כנפי הברבור)

-מכניסים את הצוואר לתוך הקרם ומסדרים את הכנפיים בצידי הצוואר.

מפזרים אבקת סוכר ומכריזים בחגיגיות שעונת החיזור החלה....



ברבורה קשה להשגה...

תביאי נשיקה...

שיהיה שבוע מעולה!!! נתראה בקרוב! (ב"ה)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת