00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן ליד האוכל-חומוס שלא נמרח

צהרים טובים חברים!

התלבטתי קשות אם לפרסם את הפוסט הזה (עם מתכון שניסיתי כבר לפני שנה!) כי חם כל כך שהפעלת התנור נשמעת כעינוי סדיסטי אכזרי במיוחד וכמעט בכל פיצוציה ניתן לקנות חומוס אפוי ולא רע בכלל. ועם זאת...
אם במקרה אתם עובדים של חברת החשמל, ואם לא אז סתם לא אכפת לכם מהתעמולה ברדיו ואתם מאוד-מאוד רוצים להדליק מכשיר חשמלי זולל אנרגיה בשעת שיא דווקא, או פשוט משעמם לכם ליד הבירה ואתם מאוד סקרנים מה ייצא מהנסיון (כמוני למשל) אני לא רואה שום סיבה לא לנסות. והרי בסוף החורף יחזור ותמיד יהיה אולימפיאדה/כדורגל/האח הגדול/הסתומה והדביל להעביר מול הטלויזיה...
זה טעים וקל כל כך שבקושי יש כאן מתכון ולמיטב הבנתי גם בריא ודי דיאטתי! אז מה נותר להגיד? אני את עצמי שיכנעתי ,ולכם שיהיה בהצלחה!

 

 

 

 

*הרעיון והמתכון מכאן (ברוסית)*

 

חטיף חומוס אפוי
הרכיבים:
גרגרי חומוס יבשים
מלח, תבלינים לפי הטעם

 

ההכנה:
משרים את החומוס לילה במים קרים (מחליפים את המים לפחות פעם אחת במהלך ההשריה), למחרת מסננים ומעבירים לסיר, מכסים במים חדשים ומביעים לרתיחה(אני אוהבת להוסיף עלי דפנה ומסמרי ציפורן למי הבישול).
מבשלים עד שהגרגרים רכים אך לא מתפרקים. ממליחים לקראת סיום הבישול.
מסננים את הגרגרים מהמים ומייבשים בעזרת מגבת/מגבת נייר.
נפתרים מגרגרים חצוים ומתפוררים ומעבירים את היתר אל קערה עם תבלינים שאהובים-פפריקה, קארי,אבקת שום וכו...
מעבירים את הגרגרים המתובלים אל תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ב-190 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו) כ-40 דקות.
חשוב לבדוק את המוכנות אחרי 30 דקות כדי לא לייבש את הגרגרים יתר על מידה-החומוס המוכן יהיה חלול מבפנים ופריך מאוד, אך לא קשה מדי.
מצננים ומגישים.
*ניתן לשמור בכלי אטום כחודש*

 

הערות:
אין כמעט מה להוסיף מעבר לכך שאצלי לא כל הגרגרים יצאו עשויים באותה מידה, ככה שמומלץ לערבב את החומוס פעם-פעמים במהלך האפיה ובמיוחד אם אופים ללא פעולת המאוור.
עמכם הסליחה על התמונות הבלתי יצירתיות, זה מה שיצא לפני שנה :-)

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת