00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

ב`לחמי` חיים בשביל לאפות ואופים כדי לחיות!

 

 

 

 

 

 

 

פעם לפני שנים רבות, היו איש ואישה שאהבו טעמים וניחוחות. יחד רקחו להם קסמים אשר מלאו את האויר ריח של בצק נאפה. ריח של חמאה של שוקולד, ריח של עוגות מתוקות ועוגיות. ריח של לחמניות חמות, ריח קסום של בוקר...

אותו קסם נמשך שנים רבות והרי הוא לפניכם... 

 

כשנכנסנו השבוע למתחם " עושים בישול " בהרצליה, קדמו את פנינו מגשי רקיקים ומאפים משובבי מראה וטעם. לצידם, כמו אינם שייכים למקום ניצבו  כמו בודדים מטעמי אנטיפסטי, ירקות ופירות רעננים. לא היה לי שבריר של התלבטות עם עצמי להיכן להושיט את היד... התחלתי לצלם... ולכרסם מלפפונים.

כשהעינים  עוד לא שבעו והאוירה היתה נפלאה התכנסנו מסביב שולחם עמוס מאפים, עוגיות, עוגות ופינוקים. 

פתחה את המפגש שלי אברהם מנהלת השיווק של  קונדוטורית הלחמי. 

 

שלי  אברהם הכניסה אותנו לרזי הקונדיטוריה היוצרת כבר 30 שנה ויותר. קונדיטוריה  שהתחילה באוירה חמה ומשפחתית בנהריה וצמחה תוך שלוב שיטות אפיה חדשות, חומרי גלם מיוחדים ומתכונים שעברו מדור לדור.

 

 

אני מכירה את מותג לחמי כבר שנים רבות  אלא ש.... לא הרחקתי לכת בציפיות שהם יעשו את הכל

לחוג עימי את יום הולדתי ביום חמישי 2.8.2012

יום ההשקה הרשמי של סדרת מאפי הפרימיום האיכותיים והיצירתיים ברמת אייכות של קונדיטוריה - ברשתות השיווק ועל המדפים בסופר. 

אני.... אהבתי את ההוקרה... 

 

 

בחזון של לחמי להיות "קונדיטוריה יצירתית" ולהביא לצרכן מאפים קלאסיים עכשווים. עם נגיעה עדכנית וטרנדית.

באמצעות הקמת מחלקת מו"פ בראשות שף קונדיטור מוביל ובעל ניסיון בינלאומי עשיר ותוך הקפדה על חדשנות, התבססות על חומרי גלם איכותיים, עבודת יד ואהבת אפיה, פיתחה החברה סדרת מאפי קונדיטוריה המשלבת איכות יוצאת דופן לצד טעמים חדשים ו לכל מי שהתרגל לקנות את המאפים האיכותיים בקונדיטוריות בוטיק ולשלם בהתאם – יש עכשיו אלטרנטיבה.

 הערך המוסף - לחמי תציע לצרכן מוצר ברמה של קונדיטוריה, שיתן ערך מוסף על פני העוגות והעוגיות הארוזות והתעשייתיות שבמרכולים במחיר הוגן יחסית לעלות המקבילה בקונדיטוריות שמחוץ למרכולים. 

 

 

אז מה יושק במרכולים ביום הולדתי?  

אתם בטח סקרנים... 

 

סדרת עוגיות סבלה (Sables):

 

עוגיות חמאה פריכות ונימוחות בטעמים מיוחדים המתאימות לאירוח, ובאות באריזה נוחה הניתנת להגשה ישירה לשולחן.

הסדרה כוללת שלושה מוצרים: עוגיות סבלה שוקולד, עוגיות סבלה מקדמיה ו- עוגיות סבלה פירות יער.

 

סדרת עוגיות פירות ודגנים 

סדרת עוגיות עם פירות יבשים, דגנים ואגוזים - מגוון נהדר של תוספות, ארוזים בתוך גביעים מהודרים ונוחים.

הסדרה כוללת שלושה טעמים: עוגיות קריספי גרנולה, עוגיות ביסקוטי ו- עוגיות קרוק שקדים חמוציות.

 

 

עוגיות ספקולוס קינמון

עוגיות איכותיות, המגיעות בקופסת דיספנסר עם כ 28 זוגות של עוגיות פריכות בטעם קינמון עדין.

העוגיות הן פינוק מושלם ומשלים לכוס קפה או תה של בוקר / אחר הצהריים במשרד או בבית, ובגלל שהן ארוזות בזוג, מאוד נוחות גם כדי "לזרוק בתיק" כנשנוש לעצמך או לילדים.

 

 

עוגות קראנץ' ארטיזנל:

 

 

סדרת עוגות שמרים פרימיום, עם הבצק הרך והאוורירי של "לחמי" והמון תוספות מענייניות ומיוחדות. העוגות נאפות בשיטה הקלאסית בתוך רינג בצורה עגולה, ונותנות חווית טעם ופינוק ברמה גבוהה .

בסדרה קיימים ארבעה טעמים: פבלובה פירות יער, פונדנט שוקולד, לאטה אגוזים וקרמבל לימון.

אחד הדברים היותר משמעותיים שאצין לזכותה של העוגה בנוסף לטעמה המופלא. הוא שהילדים שלי בבית אהבו אותה ללא גבול...  ובקשו שאקנה אחת נוספת ליום ההולדת שלי... העוגה רכה, פריכה ובעלת תאריך תפוגה ממושך. כך שנשמרת בתנאים אופטימליים ללא חומר משמר ובטיריות גבוהה. לאורך 3-4 חודשים. 

 

חגגנו על קפה/תה עוגות ועוגיות ואם לא דיי בכך זכינו בסדנא.

את  הסדנא  העביר לנו שף צעיר חייכן ומיומן השף אלון גולדמן.

למדנו 5 מתכונים מופלאים מבית לחמי אותם מתוקים שאת תוצריהם לא הפסקנו לאכול מרגע שנכנסנו לחדר.

הקשבנו, רשמנו ושאלנו שאלות לרוב. שהרי כמה פעמים יוצא לנו לשבת מול איש מקצוע ולראות את מלאכת היצירה ממרחק נגיעה?

 

פתחנו באצבעות היער השחור

המתכונים שלבו את את מגוון המוצרים שמושקים בסדרת הפרמיום ובכך זכו התוצרים לשדרוג מפתיע ומרהיב. 

 

הערה: התמונות מכאן  ואילך אינן תואמות בהכרח את תהליך ההכנה למתכונים המצורפים. עמכם הסליחה.

 

 

בראוניס מריר מבית לחמי פרוס לאצבעות ברוחב 2 ס"מ

מסקרפונה מוקצפת:

מצרכים:

450 גרם שמנת

150 גרם גבינת מסקרפונה

1 תוכן מקל וניל

60 גרם סוכר אינוורטי

80 גרם אבקת סוכר

גרד מלימון אחד.

לסיום :  פירורי פיסטוק  ודובדבני אמרנה מסוננים וחצויים.

 

סבלה פירות יער: סבלה פירות יער מבית לחמי

סבלה משמעו מתפורר או בתרגום מצרפתית: חול.

 

 

קרם מוסלין וניל :

מצרכים:

500 מ"ל חלב

100 גרם סוכר

1 תוכן מקל וניל

100 גרם חלמונים

50 גרם קורנפלור

150 מ"ל חמאה

40 גרם מחית פיסטוק

מבשלים את כל המרכיבים פרט לחמאה ולמחית הפיסטוק, כמו בקרם פטיסייר.  

חשוב להקפיד על רתיחה חזקה תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות.

מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, מערבבים עד שהיא כמעט נמסה ונבלעת בקרם.

טוחנים היטב עם בלנדר מוט. יוצקים למגש מעוקר. מכסים בניילון נצמד על פני הקרם.

מקררים היטב לפחות 6 שעות.

לפני השימוש מקציפים את הקרם עם מחית הפיסטוק במהירות גבוהה במיקסר.

צריך להתקבל קרם חלק עם מרקם יציב בר זילוף.

לסיום : 

פירות טריים לבחירתכם ואבקת סוכר. 

 

טורון סבלה שוקולד מלח אטלנטי:

מצרכים:

1000 גרם שוקולד לבן

100 גרם שקד קלוי גרוס

200 גרם סבלה שוקולד לחמי מפורר

 

אופן ההכנה:

מחממים את השוקולד הלבן עד לטמפרטורת עבודה של 28 מעלות.

מוזגים לקערה את שאר החומרים תוך כדי ערבוב ובזריזות מזלפים

לתבניות שהכנו מבעוד מועד.

מניחים במקרר למשך עשרים דקות .

הופכים בעדינות ומסירים את הפלסטיק.

אורזים את הטורון ושומרים במקום קריר ומוצל.

 

מיני טארט לימון : 

 

עוגיות חמאה פריכות מבית לחמי

קרמו פרלינה:

מצרכים:

16 גרם מסת ג'לטין

290 גרם שמנת

450 גרם פרלינה לוז

אופן ההכנה:

מחממים מעט את השמנת ותוך כדי מכניסים את מסת הג'לטין

למיקרוגל על חום נמוך וממסיסים אותה.

מערבבים את הג'לטין הנוזלי לתוך השמנת.

מוזגים את השמנת באיטיות על הפרלינה במיקסר מצויד בוו גיטרה.

לבסוף טוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון

למספר שניות על מנת להבטיח טקסטורה חלקה במיוחד.

יוצקים לתוך תבניות סיליקונים לבחירתכם ומקפיאים.

קרם לימון : 

מצרכים:

210 גרם מיץ לימון

140 גרם חלמונים

200 גרם ביצים

140 גרם סוכר

36 גרם מסת ג'לטין

160 גרם חמאה

אופן ההכנה:

מוזגים את כל החומרים פרט לג'לטין והחמאה לתוך סיר על אש קטנה

ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב נמרץ.

לאחר הרתיחה מוסיפים את מסת הג'לטין לסיר.

מעבירים את הקרם לקערה ומניחים בצד.

מערבבים מידי פעם עד שהקרם מגיע לטמפרטורת חדר.

טוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון ביחד עם

החמאה עד לקבלת טקסטורה חלקה.

שומרים בכלי נקי מכוסה בניילון נצמד על גבי הקרם.

לסיום העוגה:  מיני מרנג

 

מסת ג'לטין – מתכון בסיס :

10 גרם ג'לטין אבקה

50 גרם מים קרים

סה"כ 60 גרם מסת ג'לטין

שוקלים את המים ואת אבקת הג'לטין בנפרד.

יוצקים את המים לקערת הג'לטין תוך כדי ערבוב במטרפה.

מניחים במקרר למשך עשרים דקות.

 

ורין צ'יזקייק

קרם ברולה גבינה:

מצרכים:

300 מ"ל שמנת

200 מ"ל חלב

20 גרם מחית וניל גרגרים

120 גרם חלמון

80 גרם סוכר

60 גרם מסת ג'לטין

180 גרם גבינת שמנת

אופן ההכנה:

מוזגים לתוך סיר את השמנת, חלב, וניל, חלמונים וסוכר.

טורפים את המרכיבים הקרים ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת

מסמיכה, אך לא מגיעה לרתיחה.

מסירים מהאש ומוזגים לתוך כוס מדידה או קערה.

מערבבים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט תוך כדי הוספת מסת הג'לטין ולאחר מכן

מוסיפים את גבינת השמנת הקרה, כתוצאה מכך הקרם יתקרר ויסמיך קלות.

כל שנותר הוא לחלק לכוסות ולקרר היטב. מומלץ להכין יום לפני ההגשה.

ממרח ספקולוס 

מצרכים:

200 גרם עוגיות ספקולוס לחמי

397 גרם(1 פחית) חלב מרוכז - חלב הולנדי

אופן ההכנה:

טוחנים את הספקולוס במעבד מזון עד שנוצרת אבקה.

מחממים קלות את החלב המרוכז מבלי להרתיח.

מערבבים וטוחנים את שני המרכיבים למחית חלקה.

מחלקים לכלים ולאחר מכן מאחסנים בקירור.

לסיום: ספקולוס לחמי ושמנת מוקצפת.

 

אני אוהבת את נפלאות המטבח וקסם האפייה. גם אם אני אכלנית קטנה של מיני מאפה ומתוקים נהנתי מאוד מסדנת הקונדיטוריה. שהעביר לנו שף אלון גולדמן. הוא לא חסך בטיפים ובתשובות שהומטרו ללא גבול לעברנו. 

התוצרים  מעשה ידיו לתפארת הגיעו איתי הביתה ונתקבלו באהבה רבה. 

אך אודה ולא אכחיש בני הבית אהבו יותר את מיני העוגיות הארוזות  של לחמי שקבלתי להתנסות בצאתי מהמפגש.

עוגיות ספקולוס נחטפו גם בלי קפה. עוגת הקראנץ ארטיזינל  היתה מרכז השמחה. ועוגיות הסבלה

הפכו לחטיף הטלביזיה של בני הצעיר. 

 

נהנתי מאוד להיות חלק מאחר צהריים מרענן. קבלת הפנים וההתנסות העניקו לי את התחושה:

ש... ב'לחמי' חיים בשביל לאפות ואופים כדי לחיות!

 

תודות:

לקונדיטוריית לחמי  תודה לתפוז   ותודה ולעושים בישול.

להתראות בהשקה הבאה. 

 

 

 ואתם קוראי: 

תודה שבקרתם בבלוג של תפו ופוזה, שמחה ומודה לכל תגובה.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

שלכם תפו 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת