00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת מוס בהפתעה

השבוע ישבתי בבית וחשבתי לעצמי.... איזו עוגה להכין לסופ"ש? ובליבי חשבתי שככל הנראה לא יהיו לנו אורחים השבת ולכן ניתן לוותר לעצמי הפעם ולהכין רק עוגה בחושה מהירה שתלווה יפה את הקפה של שבת בבוקר. אבל כמו שאומרים מחשבות ורצונות לחוד ומציאות לחוד :D

מאחר ובדיוק באותו הרגע צלצל הטלפון וחבר הודיע לנו שביום שישי הם מגיעים לכוס קפה ועוגה! ורגע אחרי זה התברר לי שגם אבא מגיע לביקור של סופ"ש. טוב אז אין ברירה חשבתי לעצמי יש לכוון את המחשבות לכיוון אחר... ובתפנית המחשבתית החדשה הוחלט ללכת על עוגת שוקולד מצופה בגנאש שוקולד מריר ולקשט במעט קרם שמנת מהיר וטעים.

ועכשיו יש לגשת לעבודה.  אך זהו לא סוף הסיפור...  זוכרים שהכוונה היתה עוגת שוקולד? אז משום מה,  ואין לי עדיין מושג איך זה קרה, יצאה מהתנור עוגת וניל לבנה. ולפתע, מבלי התייעצות מוקדמת, מצאתי את עצמי גם מכינה מוס מילקי וממלאה את העוגה בשכבות מענגות של מוס וגנאש שוקולד.

ומכאן אתם כבר יכולים להבין מדוע נקראית העוגה הזו " עוגת מוס בהפתעה"

אבל יש לציין שעוגת ההפתעה הזו הייתה הצלחה ענקית, גם יפיפיה רצינית וגם טעימה. אז קבלו בבקשה את המתכון המפתיע ביותר שהיה לי במיוחד ליום האהבה, ממני אליכם וממכם אל יקיריכם 

 

 

 

המצרכים לעוגה:  (לתבנית מס' 24)

 

  •  120 גר' חמאה

  • 1/4 2 כוסות סוכר 

  • 3 ביצים

  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל איכותי

  • 2 כפות סודה לשתיה (16 גר')

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 2 כוסות קמח 

  • 50 גר' פצפוצי שוקולד מריר

  • 1 כוס חלב פושר

  • 1 גביע שמנת חמוצה

 ההכנה:

  1.  מקציפים במיקסר עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

  2. מוסיפים לתערובת את הביצים. אחת אחת עד שהן נטמעות בתערובת.

  3. מערבבים יחד את המלח, הקמח, פצפוצי השוקולד והסודה לשתיה

  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט לאט ולסירוגין את השמנת החמוצה, החלב הפושר ואת תערובת החומרים היבשים.

  5. מחממים תנור ל- 160-170 מע' ואופים כ- 40-45 דקות.

  6. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

 

המצרכים למוס המילקי:
 
  • 250 מל' שמנת מתוקה

  • 2 גביעי מילקי בטעם שוקולד

  • 1/2 1 כפות אינסטנט פודינג שוקולד

ההכנה:
  1. להקציף במיקסר את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד קבלת קצף יציב.
  2. להוסיף את גביעי המילקי ולערבב, ידנית, בעדינות עד לאיחוד מלא.

 

 

המצרכים לגנאש השוקולד: 

  •  250 מל' שמנת מתוקה 

  • 200 גר' שוקולד מריר (או 100 גר' שוקולד מריר ו- 100 גר' שוקולד חלב)

  • 1 כף ברנדי

 

ההכנה:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות בקערה עמידה לחום.

  2. בסיר קטן חסין אש, מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה

  3. שופכים את השמנת החמה מעל השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת עיסה חלקה

  4. מצננים מעט את הגנאש ומוסיפים את הברנדי.

 

 

 
 
הרכבת העוגה:
 
  1. לאחר צינון מלא של העוגה, חותכים אותה לרוחבה, לשלוש שכבות שוות.

  2. מניחים את השכבה הראשונה על צלחת ההגשה, ומורחים מעט מגנאש השוקולד.

  3. מעל שכבת הגנאש מורחים 1/3 מכמות מוס המילקי.

  4. מניחים מעל המוס, שכבת עוגה נוספת ושוב מורחים מעט גנאש, ומעל 1/3 נוסף ממוס המילקי.

  5. ושוב שכבת עוגה, שכבת גנאש ושכבת מוס מילקי.

  6. מעל שכבת מוס המילקי האחרונה טפטפו בעדינות מעט מגנאש השוקולד שני עיגולים חיצוניים  ובעזרת קיסם שרטטו קווים ישרים מאמצע העוגה כלפי חוץ, (כדי לקבל את דוגמאת הקישוט כמו בתמונה) 

  7. הפרח שבאמצע העוגה עשוי מבצק סוכר, מי שיודע להכין מוזמן לעשות כן אם לא אפשר פשוט לשרטט בעזרת הקיסם צורת שבלול יש להעביר את הקיסם בצורה סיבובית עד לקבלת הקישוט הרצוי.

  8. הכניסו את העוגה למקרר לכשעתיים-שלוש לפני ההגשה.

 

 

 

 
 
 
בינתיים שיהיה לכם חג אהבה שמח ואוהב  
 
 
 
 
 
 
 
בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת