00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

אורז, בשר טלה, חומוס וחצילים

02/08/2012

כבר סיפרתי בעבר שהחל מאמצע השבוע אני מתחילה לחפש מה לבשל לשבת. כאמור צריך שיהיה בשר אדום, לא עוף, לא דגים רק בשר, כי הקטנה מגיעה הביתה מהצבא מוטרפת לבשר,  ומאז שהיא התגייסה אני מאותגרת קשות בעניין בישול בשר אדום לשבת עד שניגמרו לי המתכונים והרעיונות. 

כמו משמיים נתקלתי במתכון הבא של ידע בשרים, אומנם בשר טחון אבל היא תצטרך לוותר על גוש הבשר שהתרגלה לקבל.....

מה אני אגיד לכם היה טעים, כלומר טעים טעים, כלומר טעים טעים מאוד. וגם יפה וגם מרשים להגשה - מה צריך יותר?

אבל זה לא מתכון של בליץ, והמתכון לא מקצר את זמן השהייה במטבח בחום הנורא הזה אבל אפשר להכין מראש את כל המרכיבים וחצי שעה לפני האוכל להרכיב את המנה ולהכניס לתנור.  

מתכון מומלץ מאוד. 

 

 ל-6 סועדים

 

1 כוס אורז לפני בישול

750 גרם בשר טלה טחון גס

1 קופסת גרגרי חומוס מסוננת היטב

2 בצלים קצוצים דק 

 2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות

2 חצילים חתוכים לקוביות, מומלחים, מסוננים ומיובשים על נייר סופג

3-4  עגבניות חתוכות לפרוסות די עבות

מלח ופלפל שחור

קורט בהרט לקציצות

שמן זית לטיגון

לקישוט: חופן בזיליקום 3-4 גבעולי בצל ירוק.





אופן ההכנה:

מבשלים את האורז - כל אחד כהרגלו ( כמות כפולה של מים רותחים ומעט מלח - 20 דק')

מטגנים את החצילים עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.

מברישים את פרוסות העגבנייה במעט שמן זית ומעט מלח גס ומניחים בתנור או טוסטר אובן ל-15 דקות ב-160-170 מעלות.

משחימים את טבעות הבצל ומניחים בצד גם כן.

מזהיבים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב, עד לשינוי צבע הבשר. מערבבים פנימה את האורז המוכן וגרגרי החומוס, ומבשלים עוד כ-6-7 דקות יחדיו.

בתחתית כלי חסין אש מפזרים את פרוסות העגבנייה, החציל המטוגן ועיגולי הבצל. עליהם מניחים את תערובת האורז והבשר, מהדקים בעדינות, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ב-160 מעלות ל-25-30 דקות.

מוציאים, מהדקים את התערובת בשנית, הופכים בזהירות ומקבלים מעין עוגה שתיראה מאוד מרשים על השולחן. (אם לכלי אין ציפוי נגד הידבקות, משמנים אותו קלות, כי לעגבניות יש נטייה להידבק). מפזרים מלמעלה את הבזיליקום הקצוץ והבצל הירוק ומגישים עם יוגורט, טחינה או טחינת יוגורט

 

 

 

 

 

 

 

 

ב ת י א ב ו ן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת