66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

"נוקדלי" תבשיל הונגרי

"נוקדלי" תבשיל הונגרי

"הנוקדלי "הוא תבשיל שלמדתי מאימי ז"ל.
תבשיל הונגרי, אפשר להכינו כפרווה ואפשר להכינו עם בשר,
או עם עוף. כל אחד יבחר את המסלול האהוב עליו 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

להכנת הבצקיות: 

החומרים:

4 כוסות קמח

1 ביצה

כף שטוחה מלח

בערך כוס ורבע מים

 

לעוף:

6 כרעיים או בשר גולש

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

2 עגבניות מגורדות ללא הקליפה ( לא חייב )

כפית שטוחה פפריקה חריפה ( מרוקאית )

כפית גדושה פפריקה מתוקה ( מרוקאית )

מלח

מעט שמן לטיגון העוף

גזר 1 פרוס לפרוסות דקות  ( זה תוספת שלי לא חייב )

כוס אפונה קפואה ( גם תוספת שלי לא חייב )

 

הכנת הבצקיות:

לשים בקערה את הקמח, המלח והביצה להוסיף תחילה כוס מים וללוש לבצק.

הבצק צריך להיות דביק מאוד ורך. אם חסר מים להוסיף בהדרגה ולהמשיך ללוש, עד לאיחוד הבצק ללא גושים.

להניח את הבצק על קרש חיתוך רטוב.

למלא סיר עמוק וגדול במים וכף מלח. להביא לרתיחה. 

להניח על הסיר את הקרש עם הבצק. להרטיב סכין ולהתחיל לחתוך חתיכות מהבצק, להטיל אותם למים.

כאשר כל חתיכה שאתם חותכים, תרטיבו את הסכין במים שבסיר כך לא ידבקו לסכין.

ברגע שהנוקדלי צף, להנמיך להבה. לבשל על אש נמוכה 20 דקות. לשים במסננת לשטוף במים קרים ולשים בצד.

 

הכנת העוף / הבשר:

לטגן את הבצל עד להזהבה קלה. להוסיף את הפפריקה, העגבניות והמלח. להוסיף את העופות,
לטגן אותם כמה דקות תוך כדי ערבוב.

הוסיפו מים עד כדי כיסוי 5 ס"מ מגובה העוף והביאו לרתיחה. תקנו תיבול לפי הצורך והנמיכו להבה.

בשלו חצי שעה והוסיפו את הגזר והאפונה. בשלו עוד כ-20 דקות.

הוסיפו את הבצקניות בתוך הסיר עם העוף וערבבו. בשלו ביחד עוד כ-25 דקות. טעמו תיבול. לשים לב שיש עדיין מים בסיר.

 

הכנת רוטב פרווה:

לטגן את הבצל, להוסיף תבלינים, רסק ומים. לבשל כמה דקות ולהוסיף את הנוקדלי. לבשל חצי שעה.

אפשר לבשל עם נקניקיות טבעול למי שמשתמשת, אפשר גם עם נקניק בשרי.

מגישים חם חם ונהנים

 

**הערות:
אם השתמשתם בבשר, זמן בישול כמובן ארוך יותר.

 

בהצלחה .יש שאלות? אני בדרך כלל כאן  

שלכם מכל ה 

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת