66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פשטידת עלי גפן

פשטידת עלי גפן

 

 

 

 

 

את המתכון לפשטדה ראיתי באתר כלשהו לא זוכרת מהו, כשראיתי אותו הסתכלתי :( המראה מדהים. אמרתי בליבי
אני הולכת להכין את הפשטידה. מה שמצחיק הוא שאחרי שהכנתי, מצאתי את המתכון בבלוג  נדמה לי "ביסים" ואחר כך
בבלוג"מתכוניישן" ואחר כך בבלוג "אשה תחת גפנה". לכן אין לי מושג למי לתת את הקרדיט.

בכל אופן, למי שהעלה את המתכון הנפלא הזה רוב תודות  ולכם ציבור המציצים בבלוג שלי,
כדאי להכין את הפשטידה הזו בעיקר אם יש לכם אורחים, ואתם רוצים לשמוע וואווווווו...והטעם וואווווו  
אני הכנתי עם מילוי בשר. שיניתי טיפונת את המתכון, ולמרות שאני לא חסידה של בשר אהבתי את הפשטידה הזו.
פשוט זללתי ממנה.

לצמחונים שביניכם אפשר לוותר על הבשר ולמלא בפטריות עם אפונה, גזר, צימוקים, אגוזים וצנוברים. נשמע מעניין לא? 

מה צריך:

1 צנצנת על גפן כבושים ( אני קניתי במשקל ובישלתי אותם יותר מחצי שעה שיהיו ראויים לאכילה )

חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות

4 שיני שום כתושות

100 גרם אגוזי מלך קלויים

4 כפות שמן

2 בצלים גדולים קצוצים

500 גרם בשר טחון ( לפי דעתי גם עם חזה עוף אפשר להכין )

מלח

פלפל שחור גרוס

חופן עלי נענע קצוצים - לא לוותר !

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2 כוסות אורז עגול

 

לרוטב:

4 כוסות מים

מיץ מלימון טרי

2 כפות שמן

4-5 שיני שום פרוסים דק

מלח

פלפל שחור

2 עגבניות קלופות ומרוסקות

 

איך נכין:

שוטפים את עלי הגפן מהמליחות. אפשר לערות עליהם מים רותחים, אחר כך לערות עליהם מים קרים.
לשים לב שהמליחות נעלמה.
אני כאמור קניתי בשוק במשקל ובישלתי אותם הרבה זמן. שפכתי את המים ושטפתי במים קרים.

 

הכנת המלית: 

מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את השום והבשר עד שמשנה את צבעו. מוסיפים חצי מכמות העגבניות המיובשות,
ואת אגוזי המלך הקלויים. מערבבים, מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הנענע והפטרוזיליה ובסוף את האורז.

 

ההכנה: 

מרפדים תבנית אפיה בגודל 20X30 ס``מ בנייר אפיה.

מפזרים את מחצית העגבניות המיובשות שנותרו בתחתית המגש.

מרפדים בעלי גפן את התבנית וגם את הדפנות כשהשדרה כלפי מעלה.

שמים שכבת בשר ואורז ומכסים שוב בעלי גפן. שוב שכבת בשר, ושוב שכבת עלי גפן כשאת השוליים מכניסים פנימה..

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מביאים לרתיחה את המים. מוסיפים מלח, פלפל שחור, עגבניות מרוסקות, שום, מיץ לימון ושמן.

יוצקים על המאפה. אופים חצי שעה, מוציאים את המגש ומכסים בנייר כסף. ממשיכים לאפות עוד כחצי שעה.

בגמר האפיה, נותנים לנוח חצי שעה והופכים על מגש מתאים לגודל. הרי לכם היצירה הטעימה.

 

**הערה אני שמתי את הפשטידה בשני מגשי כסף כי הפשטידה קצת כבדה והמגש דקיק.

מש שנשאר לכם זה לקצור מחמאות

בהצלחה 

שלכם מכלה

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת