99
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוגת מייפל קינמון בשיא הקלות (עם או בלי גלוטן)

03/08/2012

רק ברשומה הקודמת הזכרתי ושיבחתי את הדור המבוגר יותר מבלי לדעת שהרשומה שלאחריה תוקדש לדור הצעיר... אבל יש הפתעות בחיים שמחייבות התייחסות מיוחדת והפתעה כזו נזדמנה לי דרך קבוצת קולינריא בפייסבוק כאשר נער צליאקי צעיר, אבל ממש צעיר... בן 15 בסה"כ, חשף את כשרונו ואהבתו לאפייה בתחילה במסרים ולאחר שכנוע קל - גם באופן פומבי. האמינו לי שאני יודעת לזהות כישרון וכשקיבלתי ממנו מתכון לעוגה שתיכף תקבלו כאן - היה לי ברור שמדובר בעוגה שהולכת להיות סיפור הצלחה מסחרר. עוגה שכל ילד/ה, בכל גיל, יכול/ה להכין ולא סתם להכין אלא... לבד!!

אם יש שיא בקלות ופשטות הכנה, ללא ספק העוגה המדהימה הזו מחזיקה בו. אין שום קשר בין הקלות הבלתי נתפסת לבין התוצאה המשגעת המתקבלת כעבור חצי שעת אפיה ואני מכינה אתכם מראש: אפשר ומומלץ גם להכפיל כמויות... עוגה שלאחר הכנה אחת אתם זוכרים בע"פ את רשימת המרכיבים שלא לדבר על התהליך שאין מה לזכור אפילו.

רועי הצעיר והמוכשר העביר לי את המתכון כפי שהוא אהוב עליו, כפי שהגיע אליו לאחר ששידרג ותיקן כמויות בהתאמה לטעמו - הכנתי אותה בדיוק בגירסה שלו ויצאה מושלמת אך למרות זאת, שידרגתי בנגיעה קלה את מה שהפך אותה לטעמי לעוד יותר מושלמת. בכל מקרה, התוספות/הערות מצויינות בסוף המתכון לבחירתכם והקרדיט (עם התודה) לרועי המקסים שאין לי ספק שניפגש בהמשך בעוד הרבה מתכונים.


עוגת מייפל וקינמון

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק ארוכה)

  1. 1 כוס (140 גר') קמח תמי (או קמח רגיל לגירסה עם גלוטן)
  2. 1 כפית אבקת אפיה
  3. ¼ כפית אבקת סודה לשתיה
  4. ½ כוס  (100 גר') סוכר
  5. 1 כף קינמון
  6. 3 ביצים מס' 1 (או L)
  7. ½ כוס (100 גר') שמן איכותי חסר טעם (המלצה: שמן חרצני ענבים או שמן אורז)
  8. 2 כפות סירופ מייפל

להרטבת העוגה בסיום האפיה

  • ⅓ כוס סירופ מייפל

ההכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות (בטורבו: 175 מעלות), מרססים בשמן תבנית אינגליש קייק ארוכה
  2. מערבבים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה, הסוכר, (ואם בחרנו להוסיף אז גם את האגוזים והקינמון) ומוסיפים את הביצים, השמן וסירופ המייפל (2 כפות) טורפים ידנית להתמזגות כל המרכיבים
  3. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים 30 דקות עד שקצה סכין חד המוחדר למרכז יוצא נקי ולח
  4. מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה דוקרים עם קיסם/שיפוד ויוצקים את סירופ המייפל. מצננים ומגישים.

טיפים והמרות:

  • ניתן להמיר את סירופ המייפל בסילאן
  • תוספות מומלצות שאינן חובה אך משביחות מאוד: ½ כוס (60 גר') אגוזי מלך/פקאן גרוסים גס או צימוקים, חצי כפית תמצית וניל
  • אבקת הסודה לשתיה אינה חובה, אך מומלצת לקבלת מרקם יותר אוורירי
  • אם מכפילים כמויות, ניתן להשתמש ב-5 ביצים גודל XLוהמסה תתאים לתבנית קוגלהוף קוטר 25 ס"מ



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת