00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קומפוט פירות

את המפגש הראשון שלי עם הקומפוט הפולני, עשיתי אצל סבתא גיטל ז"ל, אימו של אבי,(הצד הפולני של המשפחה שלי)  
סבתא הייתה נוהגת להכין את הקומפוט משלל  פירות העונה. אבל תמיד ישארו בזכרוני השזיפים, שהיו אורחי הכבוד בקומפוט שלה. הם הושארו שלמים, (אפילו עם החרצן) ולאחר הבישול ספגו המון נוזלים והגיעו למימדים גדולים למדי ... כך שאם קיבלת כוס קומפוט צונן מסבתא גיטל, אין מצב שלא היה בו שזיף... וכליווי לשזיפים ניתן היה  לפגוש גם חבוש חתוך, משמשים, ענבים וצימוקים... ואם במקרה היה חסר פרי כלשהו בשוק, היא הייתה מחליפה אותו בפרי מיובש.

הקומפוט של סבתא אמנם היה נפלא, ותמיד ישאר לו מקום כבוד בזיכרון כמרווה הפולני המתוק, הצונן והראשון שהכרתי!! 
אבל הפעם הכנתי את הקומפוט שלי מפירות אחרים. הרי הרעיון הכללי בהכנת קומפוט הוא להכינו מכל הפירות שיש לנו במקרר, ובואו נודה על האמת דווקא מאלו שאיך לאמר בעדינות, כבר לא חייכנים, צעירים ורעננים כל כך, כפי שהיו כשרק הגיעו :D

והפעם היו לי במגרת הפירות במקרר, אפרסקים ומשמשים  אליהם הוספתי מעט דובדבנים מיובשים והטעם היה נפלא. אז למעשה מה שרציתי להגיד לכם שאם אני רשמתי במתכון אפרסקים ומשמשים ולכם דווקא יש שזיפים ואגסים וענבים אז החליפו במה שיש.....  חשוב רק לדעת שהיחס הוא -  1 כוס פרי על כל- 3 כוסות מים!!

 

 

 

 

המצרכים (לפי מה שאני הכנתי)

 

3 כוסות פרי ( אפרסקים, משמשמים, דובדבנים מיובשים)

1/2 כפית משחת וניל/ או חצי מקל וניל

3 כפות סוכר חום

9 כוסות מים 

מיץ מ - 1/2 לימון

 

ההכנה: 

 

  1. תחילה יש לשטוף ולהוציא את הגרעינים מהפירות. (אני השארתי את המשמשים כחצאיים ואת האפרסקים חתכתי לקוביות)

  2. הכניסו את כל החומרים אל סיר רחב והביאו לרתיחה.

  3. הורידו מהאש, צננו מעט והוסיפו את מיץ הלימון.

  4. העבירו את הקומפוט לקנקן זכוכית יפה והעבירו למקרר.

 

טיפים ועצות:

* רצוי להשאיר את הקומפוט לפחות 4-5 שעות במקרר, לפני ההגשה ככה הוא מתייצב ומקבל את טעמו המתוק.

* אם לטעמכם הקומפוט יצא מתוק מידי, אתם יכולים להוסיף עוד מים רתוחים. ואם יצא לא מתוק מספיק הוסיפו מים רותחים בתוספת של סוכר.

* ניתן להשתמש במגוון רחב של פירות, אך לא מומלץ להשתמש בבננות, אבטיח ומלון שלא ממש מתאימים במקרה זה 

 

 

 

 

שיהיה לכם לרוויה, ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת