00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

בצק עלים במילוי בשר ופלפלים קלויים


מעשה במאפה יפה שלא איכזב ועל השולחן כיכב....

למעשה הכל התחיל, (כמו רוב המתכונים שלי לאחרונה...) כשחיפשתי משהו טעים לארוחת ערב, אבל מבלי שיכביד על הסועדים, מאחר והחום הכבד שבחוץ, כבר עושה את העבודה מספיק טוב! ובמבט במקרר הבחנתי במרכיבים הבאים: חבילת בצק עלים שרציתי להכין ממנה עוגיות ערב קודם אבל בסוף לא הכנתי, קופסא של בשר טחון טרי שחיכתה בסבלנות לתורה, ובמגירת הירקות נשארו כמה עגבניות חייכניות, כמה מלפפונים רציניים, שני פלפלים אדומים וחבילת בצל ירוק.... וחשבתי לעצמי ההיצע אמנם לא ממש מלהיב אבל אם תרצו אין זו אגדה, ועם קצת רצון, קישוט ותבלינים אוכל להכין כאן מאפה נחמד ולהגישו לצד סלט ירקות טריים ורעננים ולהשלים את ארוחת הערב להיום (שזו למעשה הייתה המטרה הכללית מלכתחילה )


 

 

ובכן רחצתי ידיים, וניגשתי לעבודה...

 

המצרכים הנדרשים:

 

  • 500 גר' בשר טחון (רצוי טרי)

  • 1 חב' בצק עלים מרודד

  • 1 בצל יבש גדול קצוץ

  • 3 שיני שום כתושות

  • 2 פלפלים אדומים גדולים

  • 2 בצלים ירוקים קצוצים

  • 1 כפית כמון

  • 1/2 כפית כורכום

  • 2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה ( או להמיר כפית אחת בפפריקה חריפה)

  • מלח ופלפל

 

  • 1 ביצה טרופה מהולה במעט מים (למריחת הבצק)

  • מעט שומשום לבן ושחור לקישוט

 

 

 

 

 

תהליך ההכנה:

 

  1. תחילה שיטפו את הפלפלים וייבשו במגבת. סדרו אותם בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, והכניסו לתנור בחום גבוה של 220 מע' למשך כ- 20 דקות.

  2. הוציאו את הפלפלים מהתנור, הכניסו אותם אל שקית ניילון וסיגרו, עד שיתקררו. (כך אפשר לקלף את הקליפה בקלות)

  3. במחבת רחבה טגנו את הבצל היבש הקצוץ והוסיפו את שיני השום הכתוש.

  4. הוסיפו אל המחבת את הבשר הטחון, וערבבו היטב כדי שהבשר יהיה מפורר היטב, ויהפוך את צבעו לבהיר.

  5. בינתיים הוציאו את הפלפלים מהשקית, קלפו אותם וחיתכו לרצועות.

  6. הוסיפו אל המחבת את הפלפלים הקלויים והבצל הירוק ותבלו. ערבבו מעט, כבו את האש ותנו לתערובת להתקרר מעט.

  7. קחו כלי חסין אש עגול רצוי עם דפנות לא גבוהות (לא חובה עגול אפשר כל כלי שאתם רוצים שיהיה ניתן להכניס לתנור)

  8. רפדו את תחתית הכלי בבצק, כולל הדפנות והדקו היטב לתבנית.

  9. מעל הבצק שימו את תערובת הבשר והפלפלים. (השתדלו לסנן מעט את התערובת ולא להכניס את כל הנוזלים)

  10. הכינו רצועות מהבצק הנותר וקשטו מעל בצורת שתי וערב.

  11. מירחו מעל רצועות הבצק מעט מתערובת הביצה הטרופה, ופזרו שומשום לקישוט.

  12. הכניסו לתנור בחום של כ- 200 מעלות עד שהמאפה מקבל צבע זהוב יפה.

  13. הגישו לשולחן לצד סלט ירקות ענק ורענן, וחכו למחמאות..

 

 

 

 

 

שיהיה לכולם בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת