66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

סלונה דג חמוץ מתוק

סלונה דג חמוץ מתוק

 

 

הסלונה זהו תבשיל דגים חמוץ מתוק עם בצל ועגבניות של העירקים.
זהו גם חלק מהצד העירקי שבי. הכנה לא מסובכת התבשיל מאוד טעים לאוהבי הדגים.
 

מה צריך:

1 ק"ג דגים אני השתמשתי בדג קוד אפשר עם דניס, קרפיון, מושט או בורי

כוס וחצי קמח לקימוח הדג

שמן לא עמוק לטיגון הדג

שבעה בצלים גדולים פרוסים לפרוסות

8 עגבניות פרוסות לפרוסות בעובי חצי ס"מ + 2 עגבניות חתוכות לקוביות

 

לרוטב הדג:

שלושת רבעי כוס מים

חצי כוס מיץ לימון טרי

כף גדושה סוכר

2-3 כפות שמן

חצי כפית פלפל שחור אפשר יותר ואפשר פחות אני שמתי צ`ילי חריף ופלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה או פפריקה מרוקאית ;)

לדג עירקי פפריקה מרוקאית שילוב קטלני

כף גדושה רסק עגבניות

תבלין בהרת ( לא של חמוצים ) כפית גדושה

 

אופן ההכנה:

להמליח את הדג במלח גס. להניח כחצי שעה בצד, לשטוף את הדג היטב ולייבש אותו בנייר סופג.

לקמח את הדג היטב ולטגן בשמן לא עמוק, טיגון קצר של 2 דקות מכל צד.

בסיר גדול ושטוח, מניחים את פרוסות הבצל ועליהן את פרוסות העגבניות. מפזרים מעט מלח.
מדליקים את הגז ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה.
מנמיכים את הלהבה ושמים את הדג על העגבניות הפרוסות. על הדג את קוביות העגבניות.

 

אופן הכנת הרוטב:

לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב: מיץ לימון, מים, סוכר, פלפל שחור, בהרת, רסק העגבניות והפפריקה.

שופכים את הרוטב בתנועות סיבוביות על כל הדג. מגביהים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד חמש דקות על להבה גבוהה.

כשהסיר מכוסה, מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך מעט והבצל שחום.

מגישים עם הרבה אורז לבן.

 

בהצלחה מכל ה שלכם טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת