33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

טנדורי אלל`ה שיק

בא לי עוף טנדורי, קורה.

אך מה לעשות שלא התכוננתי מראש?! כאן נכנס לתפקידו ה"בִּמקום",  "בִּמקום" אומר שכל מה שמצויין במתכון המקורי - ואין, מחפשים לו "בִּמקום" שיש.

ויוצא שיש לא מעט דברים "בִּמקומיים" במתכון שלי  והתבשיל יוצא מאוד טעים ומאוד שלי....

החלטתי הפעם לרשום ולהעלות פה בכדי לזכור לפעם הבאה (שהרי גם אז אזכר ברגע האחרון והסיכויי שיהיו לי המצרכים - נמוך ביותר).

עוף טנדורי אלל'ה שיק

6 כרעיים מחולקים ערומים מעור ודקורים עם חוד סכין.

חצי כפית מלח

מיץ מלימון אחד.

לפזר מלח משני צידי העוף ולהרטיב אותם במיץ לימון.

לפזר פפריקה אדומה ולשפשף את פני העוף כך שיצבע יפה.

למשרה

להכניס לממחה

4 שיני שום

חופן לא גדול של כוסברה

קובית ג'ינג'ר

כף צלפים

כוס יין לבן, (לדוגמא במקור - בירה).

כף גדושה של פפריקה מתוקה

פלפל ירוק חריף - לפי הטעם.

כפית מחוקה של קארי

כפית מחוקה של בהרט

כוס חלב קוקוס.

כף+ סילן.

לטחון את כל התערובת.

להניח את העופות על תבנית רחבה. ליצוק את תערובת המשרה על העוף וולשפשף בכדי שיעטף היטב.

לעטוף את התבנית בנילון נצמד ולהכניס למקרר להצטננות והתחברות בין 6 - 24 שעות.

לחמם תנור למקסימום!

להכניס את התבנית לתנור חם חם. להעביר לטורבו!  לעקוב אחרי האפיה בצמידות. שלא ישרף חלילה. העוף מוכן לאחר כ- 25 דקות. עסיסי מבפנים ושחום מבחוץ.

כמובן שליד, חייבים סיר אורז עשיר וטוב...

(שלי כלל אטריות וגזר).

אורז +

הנה כך ארוחת הטנדורי "במקום" הוכנה לתפארה!

סופ"ש נעים ומבורך.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת