33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת שוקולד עשירה מקמח מלא - gâteau au chocolat

מה קשור עכשיו קמח מלא בעוגה? מבטיחה שקשור, יצאה עוגה נימוחה ומעולה! הבסיס של העוגה הוא לרוב קבוע - כמות קמח, אבקת אפייה, ביצים ונוזלים... מתכון ממש דומה לעוגת הגזר ומרציפן  http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2218535&r=1


מצרכים לעוגה:

2 כוסות קמח מלא 

1 שקית אבקת אפייה

3 ביצים

3/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים (סחטתי טרי!)

1/2 כוס קקאו (ללא תוספת סוכר)

1/2 כוס סוכר חום

בגדר "לא חובה" אבל כדאי כי זה מעשיר את העוגה ונותן לה ניחוח משכר:

1/2 כפית תמצית רום

1 כפית קינמון טחון

קליפה/גרידת תפוז (בערך מחצי תפוז)


 

אופן ההכנה:

לערבב בשני מכלים שונים את החומרים היבשים ואת החומרים הרטובים, להשאיר בצד את גרידת התפוז.

להוסיף את החומרים הרטובים למכל החומרים היבשים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שנוצרת בלילה סמיכה ללא גושים ולהוסיף אליה את גרידת התפוז.

 

 

להעביר את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-170° צלסיוס, זמן האפייה כארבעים דקות.

לתת לעוגה להתקרר בצורה מוחלטת ואז להעביר אותה לצלחת שעליה יהיה אפשר גם לקשט (אני משתמשת בתחתית של תבנית אפייה קפיצית).

 

כיצד לחצות את העוגה?

יש כאלו שעושות/ים זאת בעזרת סכין... אני עושה זאת בעזרת חוט דייג, אני מנסה לכוון את החוט בגובה מחצית העוגה ואז עושה "X" כלומר יד ימין מחזיקה בצידו השמאלי של החוט ויש שמאל מחזיקה בצידו הימני של החוט תוך כדי שאני מושכת כלפי חוץ את הידיים (מעין מתיחת קו דמיוני).


 

מצרכים לגנאש שוקולד באמצע ולציפוי:

500 מ"ל שמנת מתוקה

125 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ

* מעט צבע מאכל אדום, מעט צבע מאכל ירוק, סוכריות לקישוט, מיני-מיני נשיקות מרנג וכד'

 

אופן הכנת הגנאש:

לשים בסיר רבע כוס שמנת מתוקה ואת מה שנשאר לאחסן במקרר.

להניח את הסיר על הגז עם רבע הכוס של השמנת המתוקה וכשמתחילות להיווצר בועיות קטנות בצדדים להוריד מהאש, להוסיף את השוקולד המריר ולהמתין כחצי דקה, לערבב בעזרת מקצף ידני עד לקבלת מרקם אחיד (למי שאין מקצף ידני אפשרי עם כף).

למזוג בזהירות את הגנאש על חצי העוגה שישמש כבסיס ולמרוח בצורה שווה בעזרת מרית, להניח מעל בזהירות את חצי העוגה הנותר.

את השמנת המתוקה שנותרה יש להקציף ובעזרתה לצפות את העוגה ולקשט ביד חופשית.

 

 

כיצד אני קישטתי?

בתחילה הקצפתי וציפיתי את העוגה בקצפת לבנה, גם מסביבה. לאחר מכן חילקתי את שאר הקצפת לשתי קעריות, באחת שמתי מעט צבע מאכל אדום ובשניה שמתי מעט צבע מאכל ירוק. כל אחת מהקצפות שמתי בשקית אוכל, חתכתי קצה אחד שלה והתחלתי עם הכיתוב, אחרי זה התחלתי לעשות מעין עיגולים/פרחים איך שתרצו לקרוא להם בצבע ורוד והשארתי בניהם רווח כדי לעשות את אותם עיגולים/פרחים בצבע ירוק... על כל פרח ירוק הנחתי מיני-מיני נשיקת מרנג ועל כל פרח ורוד הנחתי סוכרייה בצבע כסף.

בתמונה למטה ניתן לראות את תהליך הקישוט צעד אחר צעד. אני אישית מעדיפה לקשט הכי קרוב שניתן בהתאם למועד ההגשה.

 

 

לבריאות, בתיאבון ורק בשמחות! 


נ.ב. האיטלקים והצרפתים מוסרים שהעוגה יצאה ממש מעולה... וזו הסיבה שהכותרת חלקה בשפה הצרפתית 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת