66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

אחת שתיים שלוש דג מלוח - ממקרל

אחת שתיים שלוש דג מלוח - ממקרל

שלום לכולם!

לא לבעלי לב חלש לריחות :P:P

לבקשתה של סבתא נעמי אני מביאה את המתכון של דג מלוח - מדג מקרל..קל להכנה.
למי שאוהב דג מלוח שיכין...כי הוא מאוד טעים. את הדג אפשר למצוא בחנויות הדגים.
אני חושבת שהמוכרים לא שמים את הדג בוויטרינה, כי אין לו כל כך ביקוש, אבל יש להם אותו במקפיא.
צריך רק לשאול אותם "סליחה יש לך אולי דג מקרל במקרה``?

כבישת הדג נעשית ע"י המלחה, הרבה מלח. אבל למי שיש בעיה עם מלח, אפשר טיפונת להפחית.

גם אחרי ההשריה במלח שוטפים טוב את הדג כך שהוא לא מורגש.
 

מה צריך:

2 דגי מקרל קפואים לבקש מהמוכר להוריד לדג :D את הראש והזנב ולפרוס פרוסות בעובי של 1 ס"מ

בבית בעוד הדג קפוא לרוקן לו את המעיים ע"י לחיצה הם יוצאים, משימה לא נעימה נכון?  לשטוף היטב ולהניח בקערה עמוקה

לכסות את הדג במים מדודים.

לכל כוס מים שמים כף מלח גס.

מכסים היטב ושולחים למקרר ל-48 שעות.

אבי ז"ל היה משרה את הדג 24 שעות..אבל אני רוצה להיות בטוחה שהדג אכן התבשל בהמלחה משאירה אותו ל-48 שעות במקרר.

אחרי 48 שעות במקרר שיטפו היטב היטב ושימו במסננת להגרת הנוזלים.
 

להכנת הציר:

אפשר להקדים ולהכינו יום לפני ולאשפז במקרר עד שהדג מוכן.

כוס וחצי חומץ

כוס וחצי מים 

כפית סוכר

כפית מלח אולי קצת יותר צריך לטעום

חופן עלי דפנה

גרגרי פלפל אנגלי

שלושה בצלים פרוסים דק

שני גזרים  פרוסים דק אני פורסת בקולפן, אוהבת אותם דקיקים
 

אופן הכנת הציר:

מביאים לרתיחה את המים + החומץ + עלי הדפנה והפלפל אנגלי. מוסיפים את המלח והסוכר.

מוסיפים את הבצל והגזר מבשלים כ-3-4 דקות ומכבים את הלהבה.

טועמים אם לא חסר תיבול, ומשאירים לקירור במכסה סגור.

כשהציר קר, מכניסים לתוכו את הדג, מכניסים למקרר בצנצנת זכוכית לפחות ל-24 שעות.

 

הערות לתשומת לבכם: 

יש כאלה שמביאים לרתיחה של הציר. מכניסים את הבצל והגזר, מכבים להבה ומכסים את הסיר.

אני אוהבת לתת להם להתבשל כמה דקות, כל אחד יעשה כרצונו.

מי שלא אוהב את הדג מלוח, יכול פשוט להניח את הדג בקערה שטוחה, לפזר עלי דפנה ופלפל אנגלי.

להציף עד כיסוי בשמן. זהו הדג בשמן שאתם רואים בתמונה בצד ימין.

הדג עם הציר נשמר לאורך זמן במקרר. הדג עם השמן פחות.

 

חשוב מאוד !!!

בזמן  קניית הדג תיקחו דג שחור מנומר. אם הוא עם שומן צהוב עליו, סימן שהוא לא טרי. הריח והמגע איתו בלתי נסבל ( סליחה )

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת