00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קישואים ממולאים ברוטב עגבניות

אין אחד שלא גדל על סוג של ממולאים כזה או אחר,

אפשר למלא המון דברים: יש פלפלים, בצל, כרוב, עלי גפן, עוף, בשר ועוד.....

אפשר גם למלא עם הרבה סוגים של מלית: בשר בקר, אורז, ירקות ועוד שילובים ...

אני מאמין שעם הזמן אני יעלה עוד מתכוני ממולאים אבל היום נעלה את הקישואים הממולאים בעוף טחון.

מצרכים:

12 קישואים בינוניים

לקציצה:

חצי קילו עוף טחון

פטרוזיליה קצוצה

בצל קצוץ

ביצה

רבע כוס פירורי לחם

פלפל שחור ומלח

לרוטב:

רצועות מבצל אחד

3 שיני שום פרוסות

8 עגבניות

קופסא קטנה של רסק עגבניות

כף רכז רימונים (לא חובה)

כף סוכר

כף פפריקה מתוקה

שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את מרכיבי הקציצה.

קוטמים את ראשי הקישואים ובעזרת קישואן  או קולפן שמיועד לכך, מציאים בזהירות את תוכן הקישוא , לאחר מכן מורידים את התחתית במקום בו הקישוא ישאר "סגור",ולבסוף מחוררים קלות את התחתית.

תחילים להכניס בזהירות את תערובת הקציצה לקישוא. מהבשר שנשאר עושים קציצות.

 

מכניסים למעבד מזון את שאר מרכיבי הרוטב וטוחנים, טועמים ומתקנים תיבול.

בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מטגנים את הבשר עד שקיפות ולאחר מכן מוסיפים את פרוסות השום.

לאחר דקה מוסיפים את הקישואים ועליהם מניחים את הקציצות.

שופכים את הרוטב על הקישואים וממלאים במים עד כיסוי.

על להבה גדולה מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים להבה וממשיכים בבישול למשך שעה וחצי כשפעם ברבע שעה "משקשקים" את הסיר.

הכי טוב להגיש על אורז לבן (או מלא לאלו שעושים דיאטה....)

בתיאבון!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת