00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

חריימה

 

 

חרימה טעימה עם רוטב סמיך זהירות החריימה הזו מזמינה המון לחם.

חריימה דגים /הילה אלפרט

יש צורך להשתמש בסיר רחב

הערות שלי בסוגריים.

חומרים:

שמן זית(השתמשתי בקנולה)

6 נתחים יפים של דג בורי(השתמשתי בדג מוסר טרי לעיתים משתמשת בלוקוס טרי)

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל ½ ס"מ(גמבה)

1 בצל חתוך לקוביות בגודל ½ ס"מ

מיץ מלימון אחד

5 שיני שום פרוסות

3 כפות רסק עגבניות

½ 1 כפיות כמון

½ 1 קימל טחון

1 כף שטוחה פפריקה חריפה

1 כף עריסה או כל תערובת פלפלים חריפים אחרת (פלפל צ'ומה, סחוג)

½ כוס מים רותחים

כוסברה קצוצה להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומוסיפים כמון, קימל ופפריקה. מטגנים מעט תוך בחישה מתמדת, עד שהתבלינים משחררים ריח.

2. מוסיפים את הבצל ומטגנים  עד שהוא מתחיל להיות שקוף.

4. מוסיפים את הפלפלים האדומים ומטגנים עד להשחמה קלה

5. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

6. מוסיפים את רסק העגבניות והעריסה ומטגנים 2 דקות נוספות.

7. מוסיפים מים רותחים תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה.

8. מכניסים את פרוסות הדג בשכבה אחת. אם יש צורך מוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי הדגים.

9. מוסיפים מיץ מלימון אחד.

10. מטלטלים את הסיר מצד לצד, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-12 דקות.(אני בישלתי כ20 דקות)

11. מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים

בהצלחה.

המלצה על ספר בישול עיראקי חדש

שנת 2013 +מתכונים בבלוג הנוסף שלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2555891

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

תגיות
תגובות אחרונות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת