00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ספרים, מידע ומה שביניהם

מעבר הבלוג

 

כולכם מוזמנים לבלוג בבית החדש

מה הקשר - בירה נשר

05/08/2012

 בשבוע שעבר השתתפתי באירוע לגולשי תפוז במרכז המבקרים במפעל טמפו בנתניה.

לא פעם אני מקבלת הזמנות לאירועים כאלה ותמיד יש אלף סיבות מדוע אני לא יכולה להגיע (בעיקר בגלל המרחק של מיקום האירוע...) ולכן כאשר ראיתי את ההצעה להשתתף באירוע בנתניה קפצתי על ההזדמנות.

די התפלאתי שלא שמעתי על מרכז המבקרים הזה (האמת שפעם תהיתי מדוע אין למפעל טמפו הנמצא ממש מול איקאה מרכז מבקרים.) אך באירוע הבנתי שהמרכז, שעד כה פנה לקהל של קניינים, כמו בעלי מסעדות או בתי מלון, כיום כבר פתוח גם לקהל הרחב מעל גיל 16.

הסיור נפתח ב"באר של נחום" אשר נמצא במרתף אשר במתחם המפעל. המרתף כשלעצמו הוא מקום קריר יותר, כך שהיה נעים להיכנס לבאר, מהחום האימתני שהיה בחוץ. המרתף היה אף ממוזג.

                חלק מהארונות שהיו בבאר.

 

בבאר המתין לנו כיבוד ומשקאות, ואנחנו שמענו סקירה על המפעל ועל דרך הכנת הבירה מפיו של נחום מאזה, אשר אחראי על מרכז המבקרים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בסקירה נחום סיפר לנו את סיפור מפעל טמפו שהיא אחת מחברות המשקאות הגדולות והוותיקות בישראל. החברה מייצרת, משווקת וכן מייבאת משקאות מכל הסוגים. בן השאר טמפו משווקת את מוצרי חברת פפסי.

בשנת 1985 רכשה חברת טמפו את 'מבשלת השיכר הלאומית' אשר בנתניה. מקום המפעל הפך עם השנים למרכז של טמפו תעשיות.

מבשלת השיכר אשר הוקמה בשנת 1934 היא הייתה חברת הבירה הראשונה בארץ. בין המותגים שלה הוא הבירה השחורה-מאלט.

 

כאשר נחום הציג את הבירה השחורה ישר נזכרתי בסיסמא הידועה 'מה הקשר בירה נשר'. כמו כן נזכרתי במשקה השחור אשר עלה על השולחנות שלנו בימי שבת. נדמה לי שגם המחיר של הבירה השחורה היה נמוך מאשר מחירי הקולה. כמו כן המוצר היה נחשב לבריא יחסית למשקאות קלים אחרים. אני אישית זוכרת שאהבתי מאד את הקצף הלבן והטעם המתוק של המשקה.

 

המאלט הוא משקה לא אלכוהולי המיוצר בדומה לבירה, אך נעשה שימוש בלתת קלוי כהה כדי להעניק למשקה גוון שחור.
זמן תסיסת השמרים קצר במיוחד כדי שאחוז האלכוהול במשקה יהיה נמוך מאוד (בדרך כלל פחות מחצי אחוז). המשקה עצמו מכיל סוכר, אך מוסיפים לו סוכר כדי שהוא יהיה עם טעם מתוק יותר מאשר הטעם המקורי שלו (בלונדון אגב הבירה השחורה היא לא ממותקת.)

 

לאחר הסקירה שמענו הרצאה מפי דיאטנית קלינית יערה חן אשר הציגה את התועלות הבריאותיות של המשקה.

דבר ראשון המשקה מכיל כ-90% מים.
לכל אדם חשוב לשתות מים במהלך כל יום. בעקבות כך שהבירה השחורה מכילה כמות גדולה של מים היא תורמת למאזן הנוזלים היומי של גופנו ולשמירה על הבריאות.
המלצות השתייה הם כ-8 כוסות לנשים וכ-12 כוסות לגברים.


אם בעבר שתיה כמו תה, קפה לא נמדדו כשתיית מים, כיום הדיאטנים כבר מכילים אותם, אמנם עדיף שנשתה מים, אך במידה ורוצים קצת להמתיק את השתייה, בירה שחורה יכולה להיות פתרון טוב למאזן הנוזלים בגוף.

גרעיני הלתת לפני הקליה.

המשקה מכיל גם לתת, שזאת השעורה הקלויה.

השעורה היא סוג של דגן אשר יש בו ויטמינים מקבוצת B- ויטמנים אשר הכרחיים לחילוף חומרים תקין בגוף. כמו כן בשעורה יש גם חומצה פולית.

בשעורה יש נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים וכד', מחקרים רבים מראים שיש קשר בין נוגדי חמצון לבין עיכוב תהליכים דלקתיים ועוד.

השעורה אף מכילה מינרליים חשובים כמו סידן, מגנזיום, אבץ ועוד. המינרלים מאד חשובים לגוף.

בבירה יש גם כשות.

צמח הכשות (Humulus lupulus– כשותנית) מעניק ארומה ייחודית ומרירות לבירה. הצמח עשיר בנוגדי חמצון מסוג פוליפנול הנקרא קסנטוהומול.

 

הבירה השחורה מכילה סוכרים- אך בהשוואה למשקאות קלים אחרים היא מכילה הרבה פחות סוכר, כשליש ביחס למשקאות אחרים.

בעקבות כך שהבירה אינה מכילה אלכוהול היא יכולה להתאים גם לילדים ולהיות בהחלט משקה לכל המשפחה.

כדי לחזק את הקשר של הבירה גם לדור הצעיר ביותר חברת טמפו בשיתוף עם אתר מוגובי יצאו לפעילות משותפת "שתה לי בריא".

במסגרת המבצע הזה בכל פקק של בקבוק ליטר וחצי נשר מאלט או דיאט נשר מאלט יהיה קוד אשר יהיה על הילדים להזין אותו באתר מוגובי וכך לזכות בפרסים וירטואלים כמו אופנוע וירטואלי במתנה. המבצע הוא עד ה-31.8.2012.

 

כיום ניתן למצוא גם בירה שחורה דיאט בה במקום סוכר יש תוספת של סוכרלוז, ממתיק מלאכותי. אחד היתרונות בכך שהממתיק הוא סוכרלוז נעוץ בעובדה שעם סוכרלוז ניתן לבשל (מה שאי אפשר עם אספרטיים הממתיק של רוב משקאות הדיאט.)
בירה שחורה דיאט מכילה 19 קל'.

נשר מאלט גם אינו מכיל חומרים משמרים, גם לא חומרי טעם וצבע מלאכותיים. (את הצבע השחור והעז כאמור הוא מקבל מהלתת- השעורה הקלויה.)

 

לאחר ההרצאה נחום לקח אותנו לסיור בקו הייצור של הבירה השחורה.

מסוע הבקבוקים במפעל.

 

למרות הרעש של המכונות היה מאד מעניין לראות את תהליך הכנת הבקבוקים.

 

בסוף לאחר הסיור חזרנו לבאר שם טעמנו בירה שחורה לא מפוסטרת. הארומה של המשקה היתה מאד עשירה.בנוסף התכבדנו בכיבוד קל וקיבלנו שי חמוד.

אם בעבר חשבתי שהבירה השחורה טובה ומכילה מוצרים טבעיים, הפעם קבלתי על כך משנה תוקף.

תודה רבה לאירוח של טמפו וכן לתפוז על ההזמנה לסיור המהנה.

 

הנה פרטים על מרכז המבקרים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חוטהשני אלא אם צויין אחרת