00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

פיצה - בצק ללא לישה

01/08/2012

 

המתכון הבא עשה רעש וצלצולים. הם היו מוצדקים אני יכולה להודות בפה מלא בצק טעים.


http://www.tastingtable.com/entry_detail/99/Jim_Lahey_reveals_his_recipe_for_no-knead_pizza_dough_.htm


וכמו שאתם יודעים,  שאני חצי אפיקורסית (אם לא שלמה) וממש לא שומרת על כללי הכשרות מימי קוקוס ותרפפו ושות' , מילוי הפיצה היה שינקן עם גבינות קשקבל וברי. יאממייי, אומרת בפה מלא גבינות נמסות.

אתם לא חייבים. אבל את הבצק אתם ממש חייבים לנסות.

אז נכון, קיץ עכשיו ולחות איומה ומה, לעמוד ליד התנור? ....  כן!!!!!!!

גם לא צריך ממש לעמוד לידו, אפשר פשוט לחזור כשמגיע הרגע המתאים.

 

 

פיצה  - בצק ללא לישה


1/4 + 3 כוסות קמח 
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 כף שטוחה מלח דק
1/2 + 1 כוסות מים

 

בקערה מערבבים 3 כוסות קמח, שמרים ומלח. מוסיפים מים ומערבבים היטב . לכסות את הקערה בניילון נצמד למספר שעות או עד שמכפיל את נפחו. בקיץ שלנו זה הולך צ'יק צ'אק.


לקמח משטח עבודה. לעבד את הבצק ולחלק ל מספר כדורים. ג'ים אומר שיש להתחיל עם צד אחד של הכדור, למשוך אותו לכיוון המרכז. לחזור על הפעולה מהצד השני ואז למעלה ולמטה. לעצב שוב לכדור . הכדור צריך להיות יבש. אם לח, לגלגל אותו שוב בקמח.

 

 

אם אתם לא משתמשים בבצק מייד, יש לעטוף כל כדור בנפרד בניילון ולשמור במקרר עד 3 ימים.

לשימוש – להחזיר לטמפ' החדר מכוסים במטלית לחה לפחות שעתיים לפני הרידוד.


למלא את הפיצה במה שאתם אוהבים אחרי מריחת הרוטב הבסיסי. כאמור, אני מיליתי בשינקן עם פרמזן וברי  באחת, לשניה הוספתי זיתים, לשלישית עלי תרד ורק גבינות. ובקיצור איך שאתם אוהבים להוסיף כמו פטריות,פטה, טונה, אנשובי וכו'.


לאפות כ 10-15 דקות.

 

רק טוב

אלינוער
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת