00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

ללכוד את השמש (ברגע האחרון)

30/07/2012

 

בוקר טוב חברים יקרים!

קחו את המליה "שמש" ותוסיפו לה עוד "מ" בהתחלה! תמיד ידעתי שיש קשר בין השניים :-)

פשוט חייבת לחרוג לרגע מהסדרה הקטנטנה והנשנושית שלי כי הבוקר אצל הירקן השכונתי ראיתי על המדף... משמשים! כבר הייתי בטוחה שהחיה הזו נכחדה יחד עם החלום לקיץ לח פחות ומאוד-מאוד הופתעתי. זה לא שקפצתי על המציאה וקניתי כמה טונות, הרי את הריבה שלי הכנתי כבר לפני שבועיים (ויש לה צבע ג`ינג`י משגע!!!), אבל יש בארכיון קינוח קרמי ומהמם שחייב לראות אור ממש עכשיו!

זה קינוח של מחית משמשים עם קרם דיפלומט! המתכון נראה לי מיוחד ומפתה כל כך ששמרתי אותו עוד מהחורף, כדי לנסות אותו ברגע הנכון!
הקינוח יצא אפילו יותר טוב ממה שדמיינתי! הקרם המתוק, הענוג והאוורירי והמשמשים הקופצים עם החמיצות...חלומי! באמת-באמת! ואם יש לכם הזדמנות להגיע לכמה משמשים אחרונים בהחלט אתם מוזמנים ללכוד את השמש אצלכם בכוס וליהנות מקינוח יפיפה ומרשים!

 

*זה לא שהקינוח קשה להכנה, אבל טיפה מורכב ובמקרים כאלה (כמו בעצם בכל המקרים) אני ממליצה לעיין בהערות אחרי המתכון לפני שניגשים למלאכה*

 

 

 

 *מקור המתכון (ברוסית) מכאן*

קינוח משמשים וקרם דיפלומט
רכיבים(ל-4 מנות גדולות או 8 קטנות)
לג`לי משמשים:
6 משמים רכים
1 כפית ג`לטין
3 כפות מים קרים
לקרם:
2 חלמונים
70 גרם סוכר
250 מ"ל חלב
1 מקל ווניל טרי
25 גרם קורנפלור
200 מ"ל שמנת להקצפה

 

ההכנה:
מתחילים בהכנת הקרם
יוצקים את החלב לסיר קטן ומרוקנים לתוכו את תוכנו של מקל הווניל.שמים גם את המקל המרוקן פנימה.
מביאים את החלב לסף רתיחה על אש בינונית-קטנה (זהירות לא לשרוף).
בקערה נפרדת טורפים היטב את החלמונים יחד עם הקורנפלור והסוכר.
ברגע שהחלב הגיע לסף רתיחה שולפים את מקל הווניל ומתחילם לצקת ממנו אל קערת החלמונים בזרם דק מאוד תוך כדי טריפה בלתי פוסקת עד למחצית מהחלב החם.
מעבירים את התערובת בחזרה לסיר וטורפים היטב.
מחזירים את הסיר אל הכיריים ומבשלים על אש בינונית תוך טריפה נמרצת עד שהקרם מסמיך (ומופיעות כמה בועות גדולות של רתיחה על פני הקרם).
מעבירים את הקרם לכלי שטוח, מכסים בניילון נצמד כך שיצמד היטב לפני הקרם (על מנת למנוע היווצרות קרום) ומכניסים לקירור של שעתיים-שלוש במקרר.
מוציאים את הקרם הצונן מהמקרר וטורפים ידנית כדי להחזירו למרקם המקורי.
מקציפים את השמנת(בעודה קרה) לקצפת יציבה אך לא נוקשה מדי ומקפלים אותה אל תוך הקרם עד לקבלת מרקם אוורירי ואחיד.


הכנת הג`לי
בכלי קטן המתאים לחימות-ם במיקרוגל מערבבים את הג`לטין עם המים הקרים .
מניחים בצד עד שהג`לטין יספוג את כל המים(כ-10 דקות).
בינתיים שוטפים ומגלענים את המשמים.
טוחנים אותם במעבד מזון/בלנדר למחית חלקה.
מכניסים את הכלי עם הג`לטין למיקרוגל ומחממים כ-10 שניות.
מוציאים ומערבבים, מודאים שכל הגרגרים נמסו . במידה ולא מחזירים לחימום נוסף של 5 שניות.
יוצקים א הג`לטין המומס אל מחית המשמשים תוך כדי טריפה.
מחלקים את המחית בין הכוסות ומכיסים למקרר עד שהג`לי מתייצב (30-40 דקות).
 

הרכבת המנה
בעדינות חלקים את הקרם בין הכוסות בעזרת כף  (לחלופין מזלפים לקבלת תוצאה מרשימה יותר).
מחזירים לקירור של כשעה ומגישים קר.
*אפשר לשמור יום במקרר אך לא מומלץ יותר מזה*.

 

הערות, מסקנות והמלצות לאחר המעשה:
במתכון המקורי מצוין 5-6 משמים. אני השתמשתי ב6 מזן בלדי (מומלץ מאוד חרף המחיר המופקע) ולטעמי עדיין יצא מעט מדי מול כמות הקרם. במקרים כאלה אני מצטערת שלא מצוינת הכמות בגרמים שכן בכל ארץ גדלים זנים שונים והגודל כאן מאוד קובע! בפעם הבאה (כנראה בעוד שנה!) אגדיל את הכמות ל-8.
גם מרקם הג`לי היה קצת דחוס לטעמי וגם זה יכול להצביע על משקל המשמשים הלא מספק
כמו כן, הכנתי מהכמויות האלה 4 מנות וזה היה מאוד אינטנסיבי, אולי בגלל היחס הלא שוויוני של הג`לי-קרם ובכל מקרה אני הייתי מכינה כמות כפולה של מנות קטנות יותר, ככה זה יצא הרבה יותר טוב (שוב לטעמי).
מאוד מומלץ להשתמש במשמשים בשלים, ללא איזורים ירוקים כדי להבטיח מחית עסיסית ואחידה יותר
במקור מכינים את הקרם קצת אחרת, אני הלכתי על הפרופורציות מתוך המתכון הזה ורק את כמות הקצפת השארתי כמו במקור.
אני בטחה שאפשר להפיק קינוח לא פחות טוב אם מחליפים את המשמשים בדובדבנים או נקטרינות. אולי להפחית קצת את כמות הסוכר בקרם לאיזון המתיקות.

 

בהצלחה ובתיאבון!



 




 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת