33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פנקייק מעולה מקמח מלא

הגעתי למתכון הזה דרך קבוצת "בישול טבעוניבפייסבוקאבל אני רק סמי-צמחונית אז הרשתי לעצמי להתפרע עם מוצרים אחרים ממה שכתוב במתכון המקורי של גיא מ., מדדתי בעזרת כוסות מדידה אז זה מעט יותר מדוייק מהמתכון הראשונימהכמות הזו יוצאות כ-12 יחידות פנקייק עגלגלות ותפוחות 


בלילה שלפני מכינים ביגהמצרכים לביגה:
חצי כוס קמח מלאכפית סוכר חום (במתכון המקורי סוכר רגיל)רבע קוביית שמרים (במתכון המקורי כפית שמרים), כחצי כוס מים.

אופן ההכנה:

להמיס את השמרים במעט מיםלהוסיף אותם לקערה עם הקמח וגם את הסוכרלערבב ולהוסיף מים עד לקבלת בלילה סמיכהלאחסן במקרר עד למחרת.


מצרכים לקערה של למחרת:

ביגה (שהכנו אתמול), כוס חלב (במתכון המקורי מדובר בחלב סויה), רבע קוביית שמרים (במתכון המקורי כפית שמרים)כפות דבש (במתכון המקורי מדובר ב-3 כפות סירופ מייפל), כפות שמן קנולהכוס וחצי קמח מלא (במתכון המקורי קמח כוסמין). 

אופן ההכנה:

שמים בקערה את הביגה ומוסיפים לה את המצרכים מלמעלהכאשר את הקמח מוסיפים בהדרגה עד שמתקבלת בלילה סמיכהמכסים את הקערה במגבת נקייה ונותנים לבלילה לנוח כחצי שעה עד שנוצרות בועות קטנות.


 

שלב ההכנה הסופי:

מחממים מחבת טפלוןאני שמתי כפית שמן ו"ניקיתיאת השמן בעזרת נייר סופג,ככה עברתי עם נייר סופג לפני כל פעם שמזגתי מהבלילהאפשר גם ספריי שמן,בלי שמן בכלל לא ניסיתי.
השתמשתי בכוס מדידה בכמות של רבע כוס על מנת לקבל פנקייקים שווים בגודלם.

אחרי שמוזגים מהבלילה מכסים במכסה זכוכית (לא להחמיץ את השלב הזה הפנקייקים לא יתפחו כל כך אם לא תכסו את המחבת), וכשרואים שהצד שמופנה כלפיכם כמעט יבש הופכים לצד השני כדי שגם הוא ייעשה כמו שצריך (שוב מכסים במכסה).

שימו לב להיות ליד המחבת בזמן הכנת הפנקייקים כדי שלא יישרפו  

בתור תוספות מעל הפנקייק אפשר להשתמש בממרח נוטלהממרח אגוזים,ממרח שקדיםלגרד שוקולד לבן/מריר/חלבלהוסיף מעט שבבי קוקוססירופ מייפלדבשגבינה לבנה או כל דבר אחר שמתחשק לכן/ם.

 

לבריאות ובתיאבון 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת