00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מעז יצא מתוק (ומבושל)

פרוייקט בלוגריות- ארוחת קיץ (אורז אפוי עם עגבניות מיובשות)

ושוב הגיעה העונה שבה אין כוח וחשק לבשל, בעיקר בגלל ששהייה ליד התנור הפועל או הכיריים בחום של יולי-אוגוסט נותנת לפעמים את ההרגשה שאנחנו מתפקדים כסטייקים- נצלים בחום גבוה..

מכאן נולד הרעיון לעשות פרוייקט שמשותף לכמה בלוגריות (מדהימות ומעולות, אם אתם שואלים אותי) בנושא ארוחת קיץ. החלטנו על חומר גלם קיצי- עגבניות, והתחלנו להריץ רעיונות, תמונות והתלבטויות.

האמת? לא ידעתי במה לבחור.. מצד אחד, יש כל כך הרבה מאכלים עם עגבניות. מצד שני- מרוב היצע הייתי מבולבלת.
לא רציתי להכין גספצ'ו (כי מרק הוא מרק הוא מרק, ולא משנה באיזה טמפרטורה מגישים אותו)
לא הסכמתי להכין לזניה בשרית (כי עם כל שלבי ההכנה השונים, המונח "ארוחת קיץ" לא היה רלוונטי)
ובקיצור- התלבטתי. שיתפתי את חברי הפייסבוק, את פורום "מתכונים" באתר "כיפה" ואת חברותיי לפרוייקט הבלוגריות,
ולבסוף נבחרה מנה מנצחת (בעיני)

רוצים לראות איך הבלוגריות האחרות התמודדו עם העגבניה? גלגלו לסוף הפוסט..

בכל מקרה, המנה שלי לפרוייקט הבלוגריות היא- אורז אפוי עם עגבניות מיובשות.
למה אורז? כי זאת מנה משביעה, מנחמת וטעימה.
למה אפוי? מינימום עבודה, מקסימום תוצאות.
ולמה עגבניות מיובשות? נו, עגבניות הן חומר הגלם של פרוייקט הבלוגריות! וחוץ מזה, העגבניות נותנות טעם אחר, הפתעה קטנה בכל לעיסה. עגבניות מיובשות תמיד היו הכוכבות אצלי בסלט פסטה, וחיפשתי רעיון איפה אפשר לשלב אותן....

המתכון הזה הוא שילוב של שני רעיונות שונים. האחד- של אורז אפוי עם בצל וצנוברים, של גולשת בניק "אמאלשלוש" באתר "כיפה". והשני- לאורז מבושל עם עגבניות מיובשות, של גולשת (שאני מאוד אוהבת ומעריכה) בניק giga5 באותו אתר.
עשיתי מיקס מהמתכונים, ערבבתי שיניתי ובעיקר אפיתי, והתוצאה (שקוצרת מחמאות בכל פעם) לפניכם:



 

- - -
אורז אפוי עם עגבניות מיובשות

מצרכים:
2 כוסות אורז
1 בצל בינוני
כפית גדושה אבקת מרק עוף 
10 עגבניות מיובשות
1 כף שמן השימור של העגבניות
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
4 וחצי כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות. קוצצים את הבצל ואת העגבניות.
2. מכניסים לתבנית (עדיף פיירקס) את כל המצרכים חוץ מהמים. מערבבים טוב ומוסיפים את המים הרותחים. מערבבים שוב, מכסים בנייר אלומניום ומכניסים לתנור לשעה ורבע.
3. לפני ההגשה רצוי לערבב.

אפשר להכין את המנה עם אורז פרסי או בסמטי הודי.
אפשר כמובן לוותר על העגבניות (ואז מחליפים את כף שמן השימור בשמן רגיל), להוסיף צנוברים ו/או עשבי תיבול
אני השתמשתי בעגבניות מיובשות קנויות. אפשר כמובן לייבש עגבניות בעצמכן, אבל להפעיל תנור לכל כך הרבה שעות בחום הזה נראה לי לא משתלם ולא חכם..

עדיין רעבים?
הנה טעימה, על קצה המזלג, ממה שהבלוגריות האחרות הכינו:
עגבניות ממולאות בורגול ועשבי תיבול- טולטולים
עגבניות שרי בקרמל ועגבניות ממולאות אגסים ושקדים עם קרמל תפוזי- לילות שימורים
קיש עגבניות וקישואים על בסיס קינואה- משהו מתוק, הבלוג של וויני
פיצילים- בישול בזול
גריסיני עם ממרח עגבניות מיובשות- המערוך המקפץ

שיהיה קיץ נעים (עד כמה שאפשר)
סליפ

להערות, הארות או סתם שיתוף במתכון טוב עם עגבניות- אפשר להשאיר כאן תגובה, או לכתוב בדף הפייסבוק של מעז יצא מתוק

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סליפ אלא אם צויין אחרת