22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צרכנות תרבות ומה שביניהם

ברוכים הבאים

יש קשר בירה נשר! חוויות ממרכז המבקרים של טמפו

31/07/2012

מה תרצו לשתות?
מי לא מכיר את המשפט המוכר "מה הקשר? בירה נשר" ?!  לפני מספר ימים הוזמנתי לסיור במרכז המבקרים של טמפו בנתניה אשר בו למדתי קצת יותר על המשקה הותיק, הפופולרי והטעים- נשר מאלט. מאוד שמחתי לקבל את ההזמנה, במיוחד מאחר שלפני מספר חודשים התעניינתי לגביי תאום סיור זה עם חברי לעבודה אך בסוף נבחרה אופציה אחרת והביקור בטמפו נותר אופציה לפעם הבאה.

הנה נגיעה נוסטלגית:




הסיור בטמפו מתחיל בפאב מקסים המכיל שפע של משקאות וכיבוד, הקירות מעוטרים בשלבי תהליך הכנת המשקאות, התאורה מעוטרת בויטראז מקסים, הנה מה שהצלחתי לתפוס במצלמה שלי מהתהליך בחדר עמוס באנשים - החברות מתפוז:
מטחינת הלתת ועד פסטור המשקאות

 


הנה חלק מהכיבוד הטעים והשתיה שחיכו לנו בפאב:

מי שהסביר לנו על חברת טמפו היה נחום מזאה אשר עובד שנים בחברה וכיום עורך בין היתר את הסיורים במרכז המבקרים. הנה הוא מאחורי הבר:


קצת על טמפו

טמפו נוסדה בשנת 1954 ע"י משה בורנשטיין ועסקה בייצור משקאות קלים. באמצע שנות ה 80 משה קנה את חברת מבשלת השיכר הלאומית שבין מותגיה ניתן למצוא גם את נשר מאלט והפעילות של החברה הועברה לנתניה. 
החברה מייצרת ומשווקת מבחר רב מאוד של משקאות בינהם:
קלים ומוגזים
- קבוצת פפסי , XL - משקה האנרגיה, סדרת המיצים והתה הקר ג'אמפ, סדרת סיידר הגליל, מותגי הבירה השחורה נשר מאלט ומאלטסטאר.
 מותגי מים מינרליים ומים מוגזים- סאן פלגרינו ואקווה פנה, סאן בנדטו,  אקווה נובה ומי סודה.
בתחום היין, טמפו מחזיקה ביקבי ברקן וסגל.
בתחום האלכוהול- וודקה אבסולוט, וויסקי ג'יימסון, שיבאס ועוד.

טמפו היא יצרנית ומשווקת הבירה הגדולה בישראל, עם ניסיון עשיר בתחום וכיום חולשת על כ 55% משוק הבירה. מותגים מקומיים- גולדסטאר, בירה מכבי, בירה נשר ובירת הבוטיק אביר, לצד מותגי על בינלאומיים- היינקן (המותג ההולנדי מחזיק 40% ממניות חברת טמפו), מרפ'יס, סמואל אדאמס ועוד. בנוסף מוכרת משקאות אלכוהוליים בטעמים- בקרדי בריזר ובירה שנדי.

לאחר הסבר קצר על החברה הכרנו את חן יער- דיאטנית קלינית אשר הסבירה על נשר מאלט, מרכיביו והתועלות הבריאותיות של המשקה.

משקה בירה שחורה נשר מאלט שייך לקטגורית המשקאות הקלים: הוא ללא אלכוהול ומתאים לכל המשפחה. אני זוכרת בתור ילדה שאני ואחותי רצינו גם לשתות בירה כמו הגדולים אז ההורים שלנו פינקו אותנו בבירה שחורה והיינו כל כך מאושרות- שאנחנו שותות משקה "בירה" כמו המבוגרים.


כיום מומלץ לשתות בין 8 כוסות שתיה ליום לנשים וכ 12 כוסות ליום לגברים. נשר מאלט מכיל 90% מים ומהווה מקור מצוין לאספקת נוזלים.

המשקה מכיל כמות סוכר נמוכה יותר ממשקאות מקבילים: 33 קלוריות/ 8.5 גרם סוכרים ל 100 מ"ל לעומת 40-45 קלוריות/ 11-12 גרם סוכר בכל משקה קל אחר.
למעוניינים ישנה גרסת דיאט נשר מאלט המכילה פחות קלוריות (19 קלוריות ל 100 מ"ל).
אבל אני אישית אוהבת את המקור הרבה יותר.
בשל הסוכרים בו המשקה מתאים לארוחת ביניים, לאספקת פחמימות זמינות ושימור רמת הסוכר בדם. והשמועות נכונות- אחד הסוכרים במשקה מעודדים ייצור חלב להנקה ולכן מומלצים לנשים מניקות.

מרכיבי בירה כוללים לתת (שעורה) שהינו דגן העשיר בויטמינים מקבוצת B האחראית על חילוף החומרים בגוף, נוגדי חימצון, מינרלים חשובים כמו סידן, מגנזיום ועוד.


הכשות מכיל נוגד חימצון והוא זה אשר נותן למשקה את הארומה ואת המרירות שמאפיינת את המשקה.

המשקה אינו מכיל חומרים משמרים, חומרי טעם וצבע מלאכותי.

במהלך הסיור ראינו את פס הייצור של הבירה וקיבלנו לטעום בירה שחורה נשר מאלט טריה ולא מפוסטרת הישר מפס הייצור - שהיא לפי דעתי יותר טעימה ומלאת ארומה.

  

 

התמונות למעלה הן מהסיור במבשלת הבירה אני מאוד נהנתי וממליצה
לאחר סיור שכזה צריך לסיים במשהו מתוק

אני מאוד אוהבת להכין עוגת דבש, תפוחים ובירה שחורה שאבא שלי אופה כבר שנים המתכון:

מצרכים:

4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
2/3 כוס שמן
1 כוס בירה שחורה נשר מאלט
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
½ כפית ציפורן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
לציפוי - 50 גרם, אגוזי מלך קצוצים גס.

אופן ההכנה:
 
מערבבים יחד את הביצים והסוכר.
מוסיפים שמן + דבש + בירה וטורפים היטב.
מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב.
מנפים יחד את הקמח + אבקת אפיה + מלח ומוסיפים בהדרגה לנוזלים בכף עץ.
מוסיפים את התבלינים ומשהים כרבע שעה.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מניחים ב 2 תבניות אינגליש קייק משומנות, אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום.
מורידים את הטמפרטורה לבינוני-נמוך 160 מעלות ומסדרים על העוגה את האגוזים.
אופים עוד 20-30 דקות עד שקיסם יוצא נקי ויבש.
בתאבון
 
רשומה זו משתתפת בתחרות הקלקות ואשמח אם תעזרו לי בלחיצה על הקישור
כאן
 
לתאום סיור לקבוצות ניתן לפנות לנחום בקישור כאן
 
תודה ל   ולחברת טמפו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 05/2011
849,859
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל what is up אלא אם צויין אחרת