66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קובנה

בס"ד


עוד אחד מן המתכונים של מרילין אילון, מהספר שבוע במטבח עם מרילין.

פעם ראשונה שהכנתי אותו וקצר מחמאות לרוב.הכנתי אותו בדיוק כמו שכתבה מרילין אבל אפשר בהחלט לאפות אותו על הפלטה למשך הלילה.

מקווה שתהנו ממנו


המצרכים לסיר של ג'חנון בקוטר 20 ס"מ:

1/2 קילו קמח (3.5 כוסות)

1 כף שמרים יבשים

1/2 כף מלח

2 כפות סוכר

כפית קצח (ויתרתי עליו)

1/4 1 כוס מים (300 מ"ל)

לשימון הבצק,משטח העבודה והסיר 1/4 כוס שמן

לפתיחה 50 גרם מרגרינה מומסת


אופן ההכנה:

- מערבבים את כל החומרים היבשים (להיזהר שהמלח לא יגע בשמרים).

- מוסיפים את המים ולשים 10 דקות במיקסר או בקערה.

- משמנים את פני הבצק בכף שמן,מכסים בנילון ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח (אני שמתי שעה ותפח מעולה).

- משמנים משטח עבודה ב- 2 כפות שמן ומרדדים עליו את הבצק לעלה מלבני (הבצק כל כך רך שפתחתי אותו עם הידים).

- יוצקים את המרגרינה המומסת על פני הבצק בצורה אחידה וממתינים 2-3 דקות עד שהיא מתקשה מעט.

- מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך וחותכים בסכין קטעים של כ- 3 ס"מ.

- מסדרים בסיר המשומן בשכבה אחת.

- נותנים לבצק לתפוח עד שהוא ממלא את הסיר כשעה וחצי או במקרר למשך הלילה (ככה אני עשיתי).

- בבוקר להוציא אותו אל השיש ולאחר כמה שעות להכניס לאפיה בחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי (אני הוצאתי אותו ב-8 בבוקר והכנסתי לאפיה ב-12).

- להגיש עם עגבניות מרוסקות,סחוג וביצה קשה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת